Aanhouding voor stelen van de kerk


Aanhouding voor stelen van de kerk

Laatste update:
23-01-2017 | 15:50

Maassluis - Dankzij een alerte buurtbewoner heeft de politie vrijdag 20 januari een 44-jarige man uit Hoek van Holland aangehouden voor het stelen van koper van de Groote Kerk in Maassluis.

Aanhouding winkeldief Aanhouding winkeldief

Om kwart voor zeven vrijdagochtend zag een alerte buurtbewoner op het Schanseiland dat een in het donker geklede man bij de Groote Kerk met een tang bezig was een leiding van de kerk, vermoedelijk de bliksemafleider, weg te knippen.

Achtervolging

Nog geen vijf minuten later arriveerden de agenten bij de kerk en zagen de man met een grote koperen buis in zijn handen. Bij het zien van de politie liet de man alles uit zijn handen vallen en ging er snel vandoor op zijn fiets. De agent zette de achtervolging te voet in en lichtte
ondertussen via zijn portofoon andere agenten in.

Traangas

Op de Marnixkade probeerde de koperdief een daar klaarstaande agent te ontwijken. De agent wist de man echter zijn fiets te trekken en aan te houden. Bij de kerk, op de plek waar de man had gestaan werden diverse gereedschappen, een stuk koper in beslag genomen en de man had ook nog een busje
traangas bij zich.

Gevaar

Koperdiefstal heeft niet alleen schade tot gevolg, maar kan ook leiden tot vervelende of zelfs gevaarlijke situaties. Zoals bij de kerk kan het leiden tot brand of elektrocutie. Ook bouwplaatsen en spoorwegen zijn vaak de dupe. Op het spoor kan het leiden tot vertragingen of treinbotsingen.