Dorine Wekking aan de slag als Executive Coach bij QEC


AMSTERDAM, 20170123 -- Dorine Wekking is per 1 januari aan de slag gegaan als executive coach bij Quist Executive Coaches (QEC). Ze zal bij QEC haar internationale ervaring als HR leidinggevende inzetten om executives uit de top van het bedrijfsleven te coachen.

Dorine Wekking
Na een opleiding aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding behaalde Dorine Wekking in 1991 haar masterdiploma in fiscaal recht aan de Universiteit van Amsterdam. Na haar rechtenstudie werkte ze voor Shell in verschillende HR én management functies. In 2001 vertrok ze naar New York om voor Deloitte and Touche te werken als Senior Manager bij de HR Strategy Practice. Vanaf 2005 vervulde Wekking verschillende HR-directeursfuncties bij KPN. Daarna maakte ze in 2009 de overstap naar financieel dienstverlener Aon Groep Nederland, waar zij lid was van de Executive Board als Director HR. Tevens heeft Wekking zitting in de Raad van Toezicht bij de Reinier Haga Groep. “Ze brengt alles mee wat wij zoeken in een coach” aldus Jan Quist, oprichter en eigenaar van QEC. “Ze heeft affiniteit met ons primaire proces en ze heeft een brede ervaring opgedaan in de top van het Nederlands bedrijfsleven.”

[Dorine Wekking]


“Mensen dichterbij zichzelf brengen”
Door haar werk in zowel staf- als lijnfuncties heeft Wekking verschillende bedrijven en bedrijfsculturen in vele diverse sectoren leren kennen. Ze kent het klappen van de zweep op personeelsgebied. “Ik ken het verloop van corporate carrières, de onverwachte wendingen, de impact daarvan. Ik begrijp de teleurstelling en onzekerheden als aan een lang dienstverband een einde komt”. Wekking onderschrijft de visie van QEC en wil “mensen dichterbij zichzelf brengen en helpen de volgende stap zetten. Ik vind het waardevol een rol te kunnen spelen in voor deze mensen kwetsbare periode én belangrijke fase van hun carrière”.

Quist Executive Coaches
Quist Executive Coaches, opgezet door Jan Quist, is een leidende partij voor het coachen van topmanagers in het Nederlands bedrijfsleven. Jan Quist zette het bureau in 2000 op na zelf een lange carrière in de top van zowel het Nederlands als buitenlands bedrijfsleven achter de rug te hebben. QEC biedt vanaf dat jaar career switch coaching voor ondersteuning bij een carrière switch en executive coaching voor ondersteuning bij het dagelijks functioneren van executives. In 2013 is, inspelend op de behoefte aan externe evaluatie van Raden van Commissarissen, de board evaluation toegevoegd aan de diensten van QEC.