Nova Invicta introduceert nieuwe trainingen voor Arbo en ISO 9001:2015


NIEUWEGEIN, 20170123 -- Nova Invicta introduceert een aantal Arbo en Kwaliteitsmanagement trainingen waarbij kleinschalig klassikaal onderwijs wordt gecombineerd met individuele coaching in de eigen beroepspraktijk.

Het adviesbureau Nova Invicta uit Nieuwegein is bekend als ontwikkelaar van trainingen en opleidingen in het vakgebied Kwaliteit, Arbo en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Daarnaast levert men ook trainerscapaciteit aan diverse partijen voor opleidingen VCA, Middelbare Veiligheidskunde, KAM Coördinator en meer.

“Veel partijen kennen ons als ontwikkelaar en docent van traditionele trainingen met groepen van 8 tot 16 deelnemers” verteld Tiemen van der Worp. “Bij deze grotere groepen waardeert men de interactie met docent en andere cursisten. Ook raakt men geïnspireerd door voorbeelden en voorbeeldmaterialen uit de praktijk van de docenten. Wel signaleren we in toenemende mate dat  er voor, tijdens of  na de les vaak de vraag wordt gesteld hoe ze een en ander moeten vertalen naar de eigen beroepspraktijk.”

Ook de adviesklanten van Nova Invicta vragen steeds meer om coaching van hun Arbo- of Kwaliteitscoördinator. Deze vraag heeft geresulteerd in de ontwikkeling van een aantal specifieke, kleinschalige trainingen.  Deze trainingen bestaan uit een combinatie van klassikale lessen en individuele coaching.

Tijdens de klassikale lessen krijgen de cursisten uitleg en (huiswerk)opdrachten. Voor deze opdrachten wordt voorzien in methoden en instrumenten die de veiligheidskundigen of andere adviseurs van Nova Invicta zelf ook gebruiken bij adviesopdrachten. Deze middelen hebben zich dus in de praktijk bewezen.

“Door op deze wijze klassikaal les te combineren met individuele coaching wordt de effectiviteit verhoogd en krijgt de deelnemer niet alleen een certificaat van deelname maar ook goede hulpmiddelen”, aldus Tiemen van der Worp.

Het pakket bestaat op dit moment uit trainingen voor ongevalsonderzoek, het uitvoeren van de Risico Inventarisatie & -Evaluatie, het opstellen van een kwaliteitsmanagementsysteem volgens ISO 9001: 2015 en tot slot de training Risk Based Auditeren als basis voor Preventieve Proces Risico Analyse. 

Uitbreiding van het aanbod volgt.