Aanrijding met letsel, Bergen op Zoom


Aanrijding met letsel, Bergen op Zoom

Laatste update:
24-01-2017 | 09:40

Bergen op Zoom - Maandagmiddag rond 13.00 uur gebeurde een aanrijding tussen een vrachtwagen en een personenauto op de Lelyweg in Bergen op Zoom. Bij de aanrijding raakten de vijf inzittenden van de personenauto gewond.

Om iets voor 13.00 uur kwam de melding met betrekking tot de aanrijding binnen bij de meldkamer van politie. Direct zijn meerdere politie-eenheden ter plaatse gegaan. Ook werden ambulances gewaarschuwd en is de traumahelikopter opgeroepen.

De oorzaak van het ongeval is vermoedelijk een verkeerd ingeschatte voorrangssituatie. De vrachtwagen reed op de Lelyweg en wilde afslaan naar een bedrijf dat hier gevestigd is. De personenauto kwam de vrachtwagen tegemoet en bij het afslaan ontstond de aanrijding. De vijf inzittenden van de
personenauto (allemaal dames, varierend in leeftijd tussen 34 en 55 jaar en afkomstig uit Roosendaal en Oudenbosch) zijn met ambulances overgebracht naar verschillende ziekenhuizen in de omgeving. Over hun verwondingen is nog niets bekend. De traumahelikopter is wel geland, maar kon zonder
patienten weer vertrekken. De chauffeur van de vrachtwagen, een Poolse man van 32, is overgebracht naar het politiebureau voor het afleggen van een verklaring. Hij heeft een blaastest afgelegd, maar bleek niet gedronken te hebben.

Beide voertuigen zijn weggesleept door een takelbedrijf. Rond 16.00 uur werd de weg weer vrijgegeven.