Politie vindt 42.000 euro in auto Rotterdam


Politie vindt 42.000 euro in auto Rotterdam

Laatste update:
24-01-2017 | 11:51

Rotterdam - Agenten vonden het maar vreemd dat maandagmiddag bij de controle van een voertuig, het luik waar normaliter het reservewiel onder zit, niet openging. Op het bureau werd duidelijk waarom; er zat 42.950 euro onder.

Motoragent bij geparkeerde rode auto Motoragent bij geparkeerde rode auto

Tegen drie uur controleerden agenten een voertuig op de Oosterkade. Er leek in eerste instantie niets bijzonders in te zetten. Maar toen probeerden ze het luik te openen, waar het reservewiel onder hoort te zitten. En dat lukte niet, wat ze ook probeerden. De agenten besloten de auto in beslag
te nemen. Op het bureau werd het luik opengebroken. Daar kwam 42.950 euro onder vandaan. De auto en het geld zijn in beslag genomen. De twee inzittenden worden verdacht van witwassen. Het gaat om mannen van 31 en 35 jaar oud, zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Ondermijning

Ondermijnende criminaliteit, wat is dat nou eigenlijk? De exacte definitie is moeilijk in een zin samen te vatten, maar grofweg betekent het de vermenging van de onderwereld en de bovenwereld. Het is een maatschappelijk probleem. Praktijkvoorbeelden zijn er te over: De buurman die wiet
verbouwt op zijn zolder waardoor brand kan ontstaan, mensenhandelaren die hun slachtoffers dwingen tot prostitutie, maar ook overlastgevende hangjongeren op een pleintje die ervoor zorgen dat omwonenden geen aangifte durven te doen. Ondermijnende criminaliteit raakt ons allemaal.

Lees hier meer over ondermijning: https://www.politie.nl/themas/ondermijning.html