DNA-match leidt naar aanrander bejaarde vrouw


DNA-match leidt naar aanrander bejaarde vrouw

Laatste update:
24-01-2017 | 16:12

Eindhoven - De politie hield maandagmiddag 23 januari rond 17.00 uur een 26-jarige Eindhovenaar aan in zijn woning. De man wordt ervan verdacht dat hij op 11 januari van dit jaar een 79-jarige vrouw heeft aangerand in haar woning.

De vrouw zat die bewuste avond rond 20.30 uur televisie te kijken toen er op haar deur werd geklopt. Toen ze open deed werd ze door een onbekende man direct haar woning in geduwd en hij begon haar te betasten en te zoenen. Ook probeerde hij het slachtoffer te dwingen om seksuele handelingen
bij hem te verrichten. De vrouw zette het echter op een gillen en blijkbaar schrok de dader daarvan: hij ging er direct weer vandoor. Het slachtoffer meldde zich hevig geemotioneerd bij de buren, waarna de politie werd gebeld.

Onderzoek

De zaak werd uiteraard zeer hoog opgenomen en er werd direct een uitgebreid sporen- en buurtonderzoek gedaan. Door de zedenrecherche werd DNA-materiaal aangetroffen dat werd ingezonden naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Enkele dagen later al bleek er sprake van een match. Daarop
kon de verdachte worden aangehouden.

Verzekering

De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Daarbij wordt ook gekeken of de man mogelijk ook betrokken is geweest bij meerdere zedendelicten.