Kan e-health iets voor u betekenen?


Publicatiedatum: 24 jan 2017Technologie vindt steeds beter zijn weg naar de woonkamer. Wat betekent dit voor gezondheid, zorg of langer thuis wonen? Hoe maken we zinvol gebruik van de technologische mogelijkheden, los van of iemand zorg ontvangt of verleent? Wat is e-health precies?E-health gaat over digitale toepassingen in de zorg. Denk aan beeldbellen met uw zorgverlener, online uw recept vernieuwen, sporten met een trainings-app of tijdens een zwangerschap thuis de ontwikkeling van uw baby volgen, terwijl de gynaecoloog realtime meekijkt vanuit het ziekenhuis. E-health biedt een legio aan mogelijkheden voor zieke mensen, maar helpt ook bij preventie van ziekten en het monitoren van de gezondheid.

Door het gebruik van e-health-toepassingen kan de zorg efficiënter worden ingericht waardoor de kwaliteit van zorg verbetert. Zorgverleners krijgen namelijk meer tijd voor patiënten.

Om deze redenen organiseren het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en ECP | Platform voor de Informatie Samenleving van 21 t/m 27 januari 2017 de e-healthweek. Samen met partners willen we door heel Nederland zoveel mogelijk mensen met e-health in contact brengen en hen de mogelijkheden laten ervaren.

Meer weten?

Kijk dan op www.ehealthweek.net