Aantallen beschut werkplekken per gemeente 2017 en 2018 bekend

Nieuwsbericht | 24-01-2017 | 14:07

Vooruitlopend op de publicatie in de Staatscourant melden we de aantallen beschut werk per gemeente in 2017 (conform de ministeriele regeling) en de voorlopige aantallen voor 2018.

Met inwerkingtreding per 1 januari 2017 van de Wijziging van de Participatiewet en enkele andere wetten in verband met het verplichten van beschut werk en met betrekking tot het quotum van arbeidsbeperkten en het openstellen van de Praktijkroute (Stb. 2016, 519), is het voor gemeenten verplicht om de voorziening beschut werk aan te bieden aan personen die daarop zijn aangewezen.

In het vierde lid van het gewijzigde artikel 10b van de Participatiewet is opgenomen dat bij ministeriele regeling het aantal te realiseren beschut werkplekken kan worden vastgesteld per gemeente. Deze aantallen zullen uiteindelijk in 2048 bij elkaar opgeteld overeenkomen met de aantallen in de raming en daarmee de financiering vanuit het Rijk. Bij de gepresenteerde aantallen is uitgegaan van een ingroeipad van vijf jaar, zodat gemeenten vijf jaar de tijd krijgen om het aantal plekken te realiseren waar ook in de financiering van de plekken en bij invoering van de Participatiewet vanuit is gegaan.