Verdachten oplichting aangehouden. Politie zoekt getuigen en/of bena..


Verdachten oplichting aangehouden. Politie zoekt getuigen en/of benadeelden

Laatste update:
25-01-2017 | 13:23

Rotterdam - Agenten hielden zaterdag op heterdaad een 38-jarige man en een 22-jarige vrouw uit Schoonoord in Drenthe aan voor oplichting van senioren. Met een smoes over hun kapotte auto troggelden ze geld af van kwetsbare ouderen.

Een ouder echtpaar werd vrijdag 20 januari aangesproken op de Burgemeester Le Fevre de Montignylaan door de verdachten. Tijdens dit gesprek suggereerden de verdachten dat door een mankement aan de auto van de slachtoffers, zij schade hadden opgelopen aan hun auto. Het echtpaar gaf het duo geld
en dacht dat daarmee de zaak was opgelost.

Heterdaad
De man en vrouw waren blijkbaar niet tevreden met het geldbedrag en stonden zaterdagmorgen voor de deur van de slachtoffers. Die belden direct de politie, waarna het tweetal op heterdaad werd aangehouden.

Getuigen en/of benadeelden
Uit onderzoek is gebleken dat het tweetal vermoedelijk al langere tijd op deze manier zijn geld `verdient'.
Tot nu toe zijn er 5 aangiftes binnen en diverse meldingen. De politie sluit niet uit dat dit slechts een topje van de ijsberg is en roept getuigen en mensen die zichzelf herkennen in dit verhaal en op vergelijkbare wijze geld is afgetroggeld, zich te melden. Op de foto ziet u de auto van de
verdachten.

Mocht u slachtoffer van bovengenoemde oplichtingsmethode zijn geweest en/of bent u hiervan getuige geweest ,neem dan contact op met de politie via het telefoonnummer 0900-8844 of anoniem op 0800-7000. Ziet u iets verdachts, bel altijd 112.