`Bureau Rijnmond' op TV Rijnmond


`Bureau Rijnmond' op TV Rijnmond

Laatste update:
25-01-2017 | 14:11

Rotterdam - Donderdag 26 januari is op TV-Rijnmond opnieuw een aflevering van te zien van `Bureau Rijnmond', het wekelijkse opsporingsprogramma van Openbaar Ministerie en politie.

Bureau Rijnmond Bureau Rijnmond

Overvallen

Deze week worden beelden getoond van drie overvallen. Een aan het Damsterdiep in Capelle aan den IJssel, waarbij een jongeman een koop wil sluiten via Marktplaats. Hij komt echter bedrogen uit. Hij raakt persoonlijke spullen en geld kwijt aan een groepje overvallers.

Een andere overval is gepleegd op een vestiging van de Xenos aan het Binnenwegplein in Rotterdam. Een man met een mes belaagd de verkoopster en gaat er vandoor in de richting van de Keerweer.

De politie is ook op zoek naar een internationaal opererende, vermoedelijk Colombiaanse bende, die rondreizende juwelenhandelaren beroven. Er zijn beelden van de daders.

Sieraden

Op 1 januari 2017 werden twee mannen aangehouden vanwege een inbraak op de Meyenhage in Rotterdam. Een van de verdachten had sieraden bij zich. De politie sluit niet dat deze van diefstal, inbraak of heling afkomstig zijn en is op zoek naar de rechtmatige eigenaar(s).

Inbraak pompstation

Drie mannen hebben zaterdag 14 januari om 3.45 uur met grof geweld ingebroken in de winkel van benzinestation Maas in Capelle aan den IJssel. Er is niets buit gemaakt, maar de schade is erg groot. De drie zijn op beelden te zien.

Nationele Opsporings Lijst

Woensdag 18 januari is de vuurwapengevaarlijke Elias Adahchour ontsnapt aan zijn bewakers tijdens een ziekenhuisbezoek in Rotterdam. Sindsdien is de man zoek. Hij is op de Nationale Opsporing Lijst geplaatst.

TGO Witteveen

Maandagavond 23 januari, om ongeveer 20:20 uur werden bewoners van het W.G. Witteveenplein opgeschrikt door een schietincident. Agenten arriveerden enkele minuten later en troffen ter plaatse een zwaargewonde man aan. Het gaat om een 38-jarige Rotterdammer, die na reanimatie is overgebracht
naar het ziekenhuis. De politie vindt het van groot belang om de dader(s) zo snel mogelijk te achterhalen en komt daarom graag nog uitgebreider in contact met iedereen die iets gezien of gehoord heeft of anderszins informatie heeft die interessant kan zijn.

`Bureau Rijnmond' is het regionale opsporingsprogramma op TV Rijnmond waarbij politie en Openbaar Ministerie de hulp van de kijkers vraagt bij het oplossen van misdrijven. `Bureau Rijnmond' is op donderdagmiddag, rond 17.20 uur te zien op RTV Rijnmond en wordt vervolgens elk uur herhaald tot
de volgende dag 17.00 uur.

Kijk voor meer informatie en de afzonderlijke items ook op www.politie.nl/bureaurijnmond