Aangehouden man verdacht van meer zedendelicten


Aangehouden man verdacht van meer zedendelicten

Laatste update:
26-01-2017 | 13:31

Woordvoering:
Oost-Brabant

Eindhoven - De 26-jarige Eindhovenaar die maandagmiddag 23 januari werd aangehouden voor het aanranden van een vrouw in haar woning, wordt ook verdacht van het plegen van meerdere zedendelicten in met name het Eindhovense stadsdeel Woensel.

Sinds medio oktober werden vrouwen in enkele Woenselse wijken met enige regelmaat lastiggevallen door een schennispleger. Veel incidenten vonden in de avonduren plaats rondom woningen bij het Henri Dunantpark. Er zijn gevallen bekend waarbij de schennispleger slachtoffers confronteerde voor
het raam van hun woning, maar het gebeurde ook dat vrouwen op de openbare weg werden benaderd. Bij de politie kwamen in totaal enkele tientallen van dit soort meldingen binnen. Het werkelijke aantal ligt mogelijk hoger omdat de ervaring leert dat niet iedereen voor dit soort zaken de politie
waarschuwt.

Onderzoek en aanhouding

Na de meldingen startte de recherche een onderzoek. De politie was extra alert in de wijken en riep mensen op om dat ook te zijn. Uit het onderzoek kwam de 26-jarige Eindhovenaar als verdachte naar voren. Afgelopen maandag werd hij aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.
Hij wordt vandaag voorgeleid aan de Rechter Commissaris. Hoewel niet precies is aan te geven om hoeveel zaken het zou kunnen gaan, gaat de politie er wel vanuit dat de man verantwoordelijk is voor het plegen van meerdere zedendelicten in met name het Eindhovense stadsdeel Woensel.