Wegversmallingen Schelmseweg


In de week van 30 januari 2017 verwijdert aannemer Van Verseveld uit Elst de huidige eenzijdige wegversmallingen op de Schelmseweg in Oosterbeek. Diezelfde week worden er, als het weer dit toelaat, 2 tweezijdige wegversmallingen op nieuwe locaties aangebracht.

Over deze werkzaamheden en de locaties van de nieuwe versmallingen is uitvoerig contact geweest met betrokken partijen, waaronder de politie, de fietsersbond en de omwonenden.

Snelheidsremmende maatregelen

Het plaatsen van de tweezijdige wegversmallingen is bedoeld om de snelheid op de Schelmseweg op een veilige manier omlaag te krijgen en om de weg minder aantrekkelijk te maken voor doorgaand verkeer. De huidige enkelzijdige wegversmallingen kenden veel aandachtspunten. Zo zijn de gekozen
paaltjes vaak omver gereden, was de situatie voor passerende fietsers onveilig en bleek een enkelzijdige wegversmalling slechts voor een richting tot een afname van de snelheid. Tweezijdige wegversmallingen met andere palen moeten deze risico's voorkomen, of in elk geval verkleinen.

Overige maatregelen

Behalve deze maatregelen wordt binnenkort op enkele plekken een herhaling van het bord `maximumsnelheid 30' op de weg aangebracht, komt er een extra snelheidsdisplay te hangen en wordt er gekeken of er een betere plek is voor het huidige display.

Afronding project Hoogwaardig Openbaar Vervoer

Het inrichten van de Schelmseweg tot 30 km/uur-weg was onderdeel van het project Hoogwaardig Openbaar Vervoer uit 2015. Het uitvoeren van bovengenoemde aanpassingen is de afronding van dit project, waarmee wordt verwacht dat de snelheidsovertredingen op de Schelmseweg tot een minimum worden
beperkt.