Bekijk de waarde van uw woning online | Gemeente Hoorn


Bekijk de waarde van uw woning online27-1-2017Vanaf nu kunt u de WOZ-waarde van woningen in Hoorn opzoeken via www.wozwaardeloket.nl. U kunt de WOZ-waarde van uw woning vergelijken met andere woningen of bijvoorbeeld de waarde opzoeken van een woning die u misschien wilt kopen of huren. U heeft hiervoor geen DigiD nodig.www.wozwaardeloket.nl is een website van de landelijke overheid, waar de gemeente Hoorn op aan is gesloten. WOZ staat voor Wet waardering onroerende zaken. De WOZ-waarde wordt gebruikt om de hoogte van het bedrag van de onroerende zaakbelasting (OZB) te berekenen. Voor de aanslag van 2017 gebruikt de gemeente de WOZ-waarde van 1 januari 2016. Op dit moment kunt u de WOZ-waarden van 2009 t/m 2016 bij het WOZ-waardeloket bekijken. Als de WOZ-waarden van 2017 bekend zijn verschijnen deze automatisch.
Welke gegevens kunt u er vinden?
Op de website vindt u naast de WOZ-waarde ook andere gegevens zoals; het bouwjaar, de (gebruiks)oppervlakte van de woningen een kaart of luchtfoto. Gegevens van de eigenaar, het taxatierapport of de verkoopprijs kunt u niet zien op deze site. Wilt u een taxatieverslag van uw eigen woning raadplegen dan kunt met uw DigiD in de digitale belastingbalie van gemeente Hoorn uw taxatieverslag raadplegen. Zie: www.hoorn.nl/belastingen
U kunt alleen WOZ-waarde van woningen en niet van bedrijfspanden bekijken. Het is niet mogelijk om grote hoeveelheden WOZ-waarden op te vragen.

Print