Eerste stap naar een gezond ADO Den Haag: het liquiditeitsprobleem voor dit seizoen opgelost

Den Haag, 27 januari 2017

PERSBERICHT

Eerste stap naar een gezond ADO Den Haag: het liquiditeitsprobleem voor dit seizoen opgelost

Gedurende de afgelopen vijf weken hebben UVS en ADO Den Haag met behulp van Knüppe en Van der Have (die benoemd zijn door de Ondernemingskamer van het Hof Amsterdam) overleg gevoerd ten einde de vastgelopen situatie te doorbreken. Afgelopen week was ook Jiahua East Holdings (Group) Co. Ltd., de meerderheidsaandeelhouder van UVS, daarbij betrokken.

Dit heeft geresulteerd in de betaling van de toegezegde investering door UVS van in totaal bijna € 2,5 miljoen. Meer specifiek: heden heeft ADO Den Haag een betaling van bijna € 2,0 miljoen ontvangen terwijl ADO Den Haag op 19 januari 2017 een eerste betaling van € 0,5 miljoen ontving. De laatste formaliteiten rondom de betaling worden nu afgehandeld.

Door deze betalingen zijn de liquiditeitsproblemen van ADO Den Haag voor dit seizoen opgelost. Betrokkenen zullen de komende maanden proberen overeenstemming te bereiken over hun toekomstige samenwerking, met inbegrip van de governance van ADO Den Haag.

Voorzitter van de directie van UVS Wang Hui: "UVS is ervan overtuigd dat de samenwerking met ADO Den Haag en al haar stakeholders zal resulteren in een grote toekomst voor ADO Den Haag en voor een ieder die bij de club betrokken is. We kunnen niet wachten om de volgende stap te zetten in het proces om van ADO Den Haag een gezonde en stabiele club te maken op de lange termijn.”

Vice general manager Winston Zheng van Jiahua East Holdings: “Als een van China’s toonaangevende ondernemingen en aandeelhouder van UVS, heeft Jiahua East Holdings een sterke financiële positie en is vastbesloten om UVS ondersteunen in het proces om van ADO Den Haag op de lange termijn een toonaangevende club in Europa te maken. Wij zien in ADO Den Haag een belangrijke pion in de samenwerking tussen China en Nederland op het gebied van voetbal. Verder hebben we het doel om ADO Den Haag in te zetten bij het slaan van een brug tussen China en Nederland op het gebied van uitwisseling van Sport en Cultuur.”

ADO Den Haag Algemeen Directeur Mattijs Manders: “Wij zijn opgelucht dat UVS haar verplichtingen is nagekomen. Nu zullen wij de toekomst van ADO Den Haag gaan bespreken. Wij zijn ervan overtuigd dat een gebalanceerde governance ten voordele zal werken van alle stakeholders. Hopelijk kunnen wij ons team tijdens deze laatste dagen van het transferseizoen nog versterken.”

Voorzitter van de Raad van commissarissen van ADO Den Haag Ben Knüppe: “Hoewel het geld nu binnen is, moet er nog veel werk verricht worden op het gebied van toekomstplannen, financiën en governance voordat alle problemen bij ADO Den Haag echt voorbij zijn. Maar mogelijk hebben wij vandaag een eerste belangrijke stap gezet naar een gezonde bedrijfsvoering.”

In dit stadium wordt geen verder commentaar gegeven.