3000 leerlingen uit Vught naar het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch

Middernacht bij Meret en Bart is een kunstproject voor het basisonderwijs in Vught en een tentoonstelling voor het hele gezin.

museum voor hedendaagse kunst en design

Zo’n 3000 leerlingen uit Vught naar het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch

Leerlingen van alle basisscholen uit Vught doen de komende maanden mee met een kunstproject van het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch. In het museum is een speciale tentoonstelling te zien waar kinderen kennis kunnen maken met moderne kunst en vormgeving. In de tentoonstelling en het educatieve project draait alles om het ‘huis van Meret en Bart’, twee kunstenaars die een feest geven. De leerlingen uit Vught leveren een bijdrage aan dit kunstenaarsfeest.

De tentoonstelling Middernacht bij Meret en Bart is genoemd naar Meret Oppenheim en Bart Hess. Van deze en andere kunstenaars en vormgevers zijn voorwerpen te zien die sterk tot de verbeelding spreken. De tentoonstelling is ingericht als een huis waar de kunstwerken in afwachting zijn van het feest dat wordt georganiseerd. De komende maanden maken de leerlingen een ontwerp, bijvoorbeeld een dans, een uitnodiging, een kostuum, een muziekarrangement, de aankleding van het huis of een andere kunstzinnige bijdrage voor het feest.

De tentoonstelling is ook voor families met kinderen interessant: bezoekers worden uitgedaagd tijdens een wandeling door het huis van Meret en Bart samen te kijken, te dromen en te ontdekken.

De basisschoolleerlingen doorlopen een ontwerpproces: ze laten zich inspireren door de kunstwerken in het museum, brainstormen samen in de klas over het thema, gaan vervolgens zelfstandig of in groepsverband aan de slag en presenteren het ontwerp aan hun medeleerlingen, leerkrachten, ouders en een feestcommissie. Tijdens een groot afsluitend feest zal een selectie van deze ontwerpen worden gepresenteerd in het museum.

Middernacht bij Meret en Bart

Kunsteducatieproject voor alle basisscholen (groep 1 t/m 8) en alle SBO-scholen in Vught in de periode februari t/m meivakantie 2017

Tentoonstelling in het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch van 28 januari t/m 14 mei 2017

Middernacht bij Meret en Bart is een kunsteducatieproject ontwikkeld in samenspraak met de deelnemende scholen vanuit een samenwerking tussen Plaza Cultura (Vught) en het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch.