Maatregelen verkeer Reeuwijk-Brug


Publicatiedatum: 6 dec 2016Op 31 oktober 2016 vond een inwonersbijeenkomst plaats over de verkeerssituatie in Reeuwijk-Brug. De avond gaf aanleiding om het onderzoeksbureau te vragen om nadere analyses van de meetgegevens. Dit om verdere uitspraken te doen over snelheden op wegvakken, (traject)snelheden van het doorgaand verkeer en het percentage doorgaand vrachtverkeer door Reeuwijk-Brug. Genomen maatregelen

Ondertussen heeft de gemeente al wel een aantal verkeersmaatregelen ingevoerd die op korte termijn mogelijk waren.

De volgende maatregelen zijn inmiddels ingevoerd:

Verbeteren bewegwijzering over Reeuwijkse Randweg.
Gouda actief verwijzen over Reeuwijkse Randweg vanaf Rupkerotonde en rotonde Oude Tol.
A12 en N11 aangeven vanaf Zoutmansweg (vanuit richting Gouda) richting Reeuwijkse Randweg.
Bedrijventerrein Zoutman verwijzen vanaf rotonde Oude Tol via Reeuwijkse Randweg.
Plaatsing van een geslotenverklaring voor vrachtauto’s met uitzondering van bestemmingsverkeer op Raadhuisweg en Oudeweg vanaf rotonde Oude Tol en op Zoutmansweg vanaf Randweg.
De Leeghwaterstraat in het ontwerp voor het project ‘herinrichting en ophoging bedrijventerrein Zoutman’ als hoofdentree markeren voor het bedrijventerrein Zoutman en een hoofdroute aanbrengen op het bedrijventerrein Zoutman.
Vanaf de Raadhuisweg en Zoutmansweg de aanduiding ‘fietsers op rijbaan’ onder de borden 30 km/uur-zone.
Op het gele pad de plaatsing van borden ‘voetpad, fietsers te gast’ om de onduidelijkheid weg te nemen die was ontstaan.
Zorgvuldige afweging

Tijdens de druk bezochte inwonersbijeenkomst gingen inwoners met elkaar en de gemeente in gesprek over de klachten en wensen op het gebied van verkeer in Reeuwijk-Brug. Er werd veel en verschillende input voor verbeteringen opgehaald en dat vraagt om een zorgvuldige afweging.

Resultaten verkeersonderzoek

Tijdens deze avond zijn ook beknopt de eerste resultaten gedeeld uit het verkeersonderzoek gehouden in de weken daarvoor. De conclusie is dat de Randweg tweederde van het autoverkeer uit het dorp Reeuwijk-Brug heeft weggehaald. Toch kan de verkeerssituatie nog verder verbeterd worden. Hiermee is de gemeente aan de slag.