Energie besparen doe je nu!


Publicatiedatum: 3 nov 2016Energie besparen doe je NU! Zo luidt de slogan van de isolatiecampagne van de Rijksoverheid. Het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket speelt hierop in met de campagne ‘warm wonen weken’ en heeft een kortingsactie voor woningeigenaren.

Goede isolatie heeft veel voordelen

Een goed geïsoleerde woning zorgt voor lage(re) stookkosten, meer wooncomfort en een gezond binnenklimaat. Daarnaast is het goed voor het milieu doordat met isolatie veel energie wordt bespaard. Zeker in de wintermaanden kunt u hier veel profijt van ondervinden.

Korting Duurzaam Bouwloket

Het Duurzaam Bouwloket van de gemeente biedt in samenwerking met gecertificeerde uitvoerende bedrijven 10% korting aan op energiebesparende maatregelen tijdens de ‘warm wonen weken’. Maatregelen zijn: dak-, vloer-, bodem-, gevel- en spouwmuurisolatie en dubbel glas. Deze actie loopt van 1 november 2016 t/m 28 februari 2017.

Subsidie rijksoverheid

Met de subsidieregeling ‘Energiebesparing eigen huis’ is het mogelijk om circa 20% van de kosten terug te vragen bij de Rijksoverheid wanneer er minimaal twee energiebesparende maatregelen worden toegepast. Naast de 20% subsidie kunt u dus 10% korting krijgen. Ga naar www.duurzaambouwloket.nl/warmwonenweken voor meer informatie over de actievoorwaarden, de subsidieregeling van het Rijk en/of vraag een vrijblijvende offerte op.

Gratis en onafhankelijk advies

Woningeigenaren die nog niet weten welke maatregelen interessant zijn voor hun woonsituatie kunnen terecht bij de onafhankelijke adviseurs van het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket. Duurzaam Bouwloket helpt inwoners van A tot Z bij het verduurzamen van de woning.

U kunt uw vragen mailen naar (info@duurzaambouwloket.nl) of kijk op de website www.duurzaambouwloket.nl voor meer informatie over de mogelijkheden.