Zuwe Hofpoort Ziekenhuis start met regiobus voor patiënten


Publicatiedatum: 1 nov 2016Om patiënten een extra service te bieden, rijdt er sinds 24 oktober een speciale nieuwe bus in de regio, waaronder Driebruggen. De bus is rolstoelvriendelijk en gratis voor patiënten, familie, mantelzorgers en bezoekers en wordt bestuurd door vrijwilligers.Behoefte aan vervoer

Uit recent onderzoek onder patiënten van het Zuwe Hofpoort blijkt dat patiënten zich zorgen maken over het vervoer van en naar het ziekenhuis. Ankie van Rossum, lid Raad van Bestuur: “We begrijpen die zorgen. Omdat we het vervoer voor patiënten vanuit de regio naar het ziekenhuis makkelijker willen maken, zijn we deze proef gestart. We starten in het gebied ten zuidoosten van Woerden. Uit onderzoek onder de patiënten blijkt namelijk dat hier de meeste behoefte is aan busvervoer. Met deze proef van zes maanden willen we voorbereiden op de nieuwe situatie en kunnen we verder onderzoeken hoe we onze patiënten in het vervoer van en naar het ziekenhuis kunnen ondersteunen.”

De heer Paul Bosman, woonachtig in Mijdrecht en patiënt in het Zuwe Hofpoort, is blij met de busdienst. “Dit is een mooie service waar heel veel mensen iets aan hebben. Mensen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer kunnen nu op gezette tijden in de bus naar het ziekenhuis stappen. Het maakt het ziekenhuis makkelijker bereikbaar.”

Waar rijdt de bus?

De regiobus rijdt vooralsnog elke werkdag, tussen 08.00 en 17.00 uur, elk uur, vanuit Woerden naar Benschop, Montfoort, Oudewater en Driebruggen. De opstapplaatsen liggen centraal in de gemeenten en zijn gevestigd bij huisartspraktijken en/of woonzorgcentra. De afsprakenkaart geldt als vervoersbewijs.

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie over de route en dienstregeling op de website van het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis.