Informatiebijeenkomst energiebesparing woningen druk bezocht


Publicatiedatum: 26 okt 2016Op dinsdag 11 oktober was er een informatieavond energiebesparing voor woningbezitters uit de wijken Broekvelden (Bodegraven) en Ravensberg (Reeuwijk). Ruim 65 mensen bezochten de informatieavond die de gemeente organiseerde samen met het Duurzaam Bouwloket.In beide wijken vond vorig jaar een zogenaamde wijkaanpak plaats; een project om inwoners te informeren over de voordelen en mogelijkheden van het toepassen van energiebesparende maatregelen aan/in de woning. 

Ambitie: 2035 klimaatneutraal

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft de ambitie om in 2035 een klimaatneutrale gemeente te zijn. Klimaatneutraal wil zeggen dat de (productie)processen of producten niet meer bijdragen aan klimaatverandering, omdat de uitstoot van broeikasgassen, zoals CO2, wordt gecompenseerd. Zo’n 33% van het energieverbruik is afkomstig van woningen. Dat is de reden waarom de gemeente investeert in energiezuinige woningen en energiebesparende maatregelen stimuleert.

Subsidieregeling energiebesparing eigen huis

Voor woningbezitters is er een nieuwe landelijke subsidieregeling. Woningeigenaren kunnen ongeveer 20% subsidie krijgen als er minimaal twee van de volgende maatregelen worden toepast: dak-, gevel-, spouw-, bodem - en/of vloerisolatie en isolerend hoogrendementsglas. Extra maatregelen leveren meer subsidie op of een bonus van €4000,- als eigenaren de woning energieneutraal maken. De subsidieregeling is voor zowel woningen als appartementen. Verenigingen van eigenaren kunnen ook subsidie aanvragen.

Kijk voor meer informatie op www.rvo.nl/subsidies-regelingen/subsidie-energiebesparing-eigen-huis.

Gratis advies

Het Duurzaam Bouwloket (www. duurzaambouwloket.nl) is het onafhankelijke energieloket van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk dat inwoners helpt bij het verduurzamen van hun woning. U kunt hier terecht voor gratis informatie en advies.