Uitnodiging bijeenkomst verkeer Reeuwijk-Brug


Publicatiedatum: 18 okt 2016In de afgelopen maanden zijn maatregelen uitgevoerd aan de Raadhuisweg en Zoutmansweg. We hebben gehoord dat er zorgen zijn over de inrichting en het gedrag van weggebruikers op de Raadhuisweg en Zoutmansweg. Graag delen we met u als inwoner van Reeuwijk-Brug de resultaten van de verkeersonderzoeken en gaan we hierover in gesprek tijdens een bijeenkomst op maandag 31 oktober.Evalueren

De maatregelen aan de Raadhuisweg en Zoutmansweg komen voort uit het Verkeerscirculatieplan (VCP) en hebben als doel om de hoeveelheid verkeer in Reeuwijk-Brug te verlagen. De Reeuwijkse Randweg is een onderdeel van dit plan. Deze weg is aangelegd om een alternatief te bieden aan het doorgaand verkeer door Reeuwijk-Brug.

Met de gemeenteraad was afgesproken om de maatregelen sober en doelmatig uit te voeren. Het is gebruikelijk om deze na enige tijd te evalueren. Daarom zijn er in de afgelopen weken onderzoeken gedaan naar het verkeer in en rond Reeuwijk-Brug.

Presentatie onderzoek

Graag delen we de resultaten van de verkeersonderzoeken met u als inwoner van Reeuwijk-Brug. We nodigen u hierbij uit voor een bijeenkomst in zalencentrum De Brug op maandag 31 oktober, van 19.30 tot 22.00 uur. Op deze avond gaan we met elkaar in gesprek over het effect van de maatregelen.

Aanmelden is gewenst en kan via e-mail: vcp@bodegraven-reeuwijk.nl.

Gedrag

Voor de bijeenkomst hebben we een deskundige uitgenodigd. Hij vertelt over hoe gedrag in het verkeer tot stand komt en waarom we vaak niet doen wat we eigenlijk zouden moeten doen.

Programma

19.30 uur: inleiding door wethouder Oskam
19.35 uur: presentatie over gedrag in het verkeer
20.00 uur: resultaten verkeersonderzoeken
20.15 uur: pauze
20.30 uur: in groepen met elkaar in gesprek
21.30 uur: terugkoppeling discussie
22.00 uur: einde

Gemeenteraad

Het college van B en W bespreekt het VCP, de resultaten van de onderzoeken en uw reacties van  31 oktober met de gemeenteraad. De datum hiervoor is 15 november, tijdens de Commissie Ruimte.