Cursus Politiek Actief voor inwoners van Bodegraven-Reeuwijk, Waddin..


Publicatiedatum: 17 okt 2016Wilt u politiek actief worden of wilt u weten hoe u meer invloed uit kunt oefenen op de lokale besluitvorming? Bijvoorbeeld als lid van een politieke partij, in een adviesraad of als raadslid? Dan is de gratis cursus Politiek Actief misschien iets voor u! De cursus start op maandag 14 november en wordt gegeven door Prodemos, Huis voor democratie en rechtstaat. Het biedt inwoners de gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen van de lokale politiek. Hiermee hoopt de gemeente inwoners enthousiast te maken om politiek actief te worden, bijvoorbeeld als lid van een politieke partij, in een adviesraad of als raadslid.

Voor wie is de cursus bedoeld?

De cursus Politiek Actief is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn.

Programma

De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten in Waddinxveen, Bodegraven-Reeuwijk en de Krimpenerwaard. Naast theoretische kennis en debatteren krijgen deelnemers o.a. een training over lobbyen bij een gemeente.

Data en locaties 

Met Prodemos zijn de volgende data en locaties afgesproken:

Maandag 14 november Waddinxveen
Donderdag 24 november Bodegraven-Reeuwijk
Maandag 28 november Krimpenerwaard
Donderdag 8 december Waddinxveen
Maandag 12 december Bodegraven-Reeuwijk of Krimpenerwaard
Aanmelden

Aanmelden is gratis en kan via griffie@bodegraven-reeuwijk.nl