Bodegraven koploper WhatsApp-groepen buurtpreventie


Publicatiedatum: 11 okt 2016Zeker 20 procent van de inwoners van het Groene Hart is lid van een WhatsApp-groep rondom buurtpreventie. Dat is hoger dan het landelijk gemiddelde, blijkt uit het Buurtonderzoek gehouden door het AD. In Bodegraven is zelfs bijna 30 procent lid van zo'n groep.Het AD heeft onlangs een landelijk buurtonderzoek gehouden. Inzet was om inzichtelijk te krijgen hoeveel inwoners van een buurt elkaar via bijvoorbeeld WhatsApp-groepen op de hoogte houden van verdachte situaties en personen.

Bodegraven koploper

Ruim 90.000 mensen uit het hele land deden mee aan het Buurtonderzoek. Uit de cijfers blijkt dat Bodegraven in het Groene Hart koploper is in het aantal mensen dat lid is van een buurtApp-groep.

In Bodegraven-Reeuwijk zijn 59 groepen bij de gemeente bekend, in Alphen zijn dat er 58. Gouda telt 80 WhatsApp-groepen, de gemeente Woerden ongeveer evenveel. In de gemeente Krimpenerwaard zijn zeker 20 actieve App-groepen. 

Stimuleren

,, Wij zijn er vrij fanatiek in geweest om dit soort groepen te stimuleren", zegt Christiaan van der Kamp, burgemeester van Bodegraven. ,, We willen graag de krachten van de dorpen het werk laten doen, ook op het gebied van veiligheid. Inwoners zijn noodzakelijk bij het op heterdaad betrappen van bijvoorbeeld inbrekers, de politie kan nooit zoveel mensen op straat krijgen."
Bron: AD 8 oktober 2016Lees het hele artikel uit het AD