Ontwikkelkansen bij kinderen vergroten


Publicatiedatum: 29 sep 2016Niet alle kinderen hebben gelijke kansen om hun talenten en vaardigheden tot bloei te laten komen. Hoe kunnen we onze jeugd maximale ontwikkelkansen bieden? Onderwijs, zorg en welzijn organiseren een avond om met elkaar hierover in gesprek te gaan. Wij nodigen ouders van harte uit om aan deze avond deel te nemen. U speelt hierbij immers een belangrijke rol.

Waar en wanneer

Op dinsdag 4 oktober van 19.30 uur tot 21.30 uur, in de Willibrordschool, Dronenplein 1 Bodegraven. Aanmelden kan tot 3 oktober 12.00 uur via info@bodegraven-reeuwijk.nl

Thema's

De volgende thema’s komen aan de orde:

Ontmoeten & bereiken van ouders
Taalontwikkeling
Sociaal Emotionele ontwikkeling
Overgang van basisschool naar voortgezet onderwijs
Het doel is om per thema een werkgroep te vormen die het thema verder gaat uitwerken. In het eerste kwartaal 2017 leidt dit tot projectvoorstellen voor de 4 thema’s en zal het college hierover een besluit nemen. Uitvoering van de projecten vindt plaats in het schooljaar 2017-2018.

Voorbeeld

Een voorbeeld van een andere manier van denken over de ontwikkeling van kinderen: ‘Misschien moeten we vooral het kind weerbaarder maken en een completer aanbod doen bij het opgroeien. Denk aan een voorbeeld van een school waar alle kinderen judo krijgen. En van sporten krijg je honger, dus er wordt ook kookles gegeven. Om te koken moet je voedsel hebben, dus heeft de school een forse voedseltuin. En om dat allemaal een goede plek te geven behoort filosofie tot het standaardpakket’.