Inwonersbijeenkomsten openbare ruimte, uw woonomgeving


Publicatiedatum: 2 sep 2016De woonomgeving is de buitenruimte om uw huis of werkplek. Het is de plek waar mensen zich verblijven en verplaatsen. Wegen, groen, speelplekken en andere voorzieningen maken dit mogelijk. De gemeente is verantwoordelijk voor de inrichting en het onderhoud van de openbare ruimte. U bent hier als bewoner de belangrijkste gebruiker van. Kortom, de openbare ruimte is van ons samen en wij gaan hierover graag met u in gesprek.

Praat mee!

We streven naar een woonomgeving die goed aansluit bij de behoefte van gebruikers en de functie van het gebied. We moeten daarin realistisch zijn, omdat de financiële middelen niet onbegrensd zijn en een groot deel van de taken wettelijk verplicht. Maar door de juiste keuzes te maken kunnen we samen veel bereiken. We willen dan ook graag met u in gesprek over hoe we dit samen kunnen bereiken. Wat vindt u belangrijk in de openbare ruimte? Waar mag meer aandacht naar toe, en waar kan het misschien een tandje minder? Wat zou volgens u anders kunnen? En hoe wilt en kunt u hieraan bijdragen?
Samen met de dorpsoverleggen organiseren we acht bijeenkomsten, omdat we ons beseffen dat de lokale behoeften en accenten kunnen verschillen.
 

Beheerplan woonomgeving

Elk vier jaar stelt de gemeente een plan op over de openbare ruimte. In dit plan wordt vastgelegd wat de gewenste kwaliteit is, wat en hoe de gemeente dit gaat doen en wat het mag kosten. Door de bijeenkomsten en signalen die op andere manieren bij de gemeente binnen komen krijgen we een beeld van de wensen, belevingen, behoeftes en mogelijkheden. Op basis van deze opbrengst geeft de gemeenteraad richting aan de manier waarop de woonomgeving de komende jaren wordt beheerd. Het doel is om tot een gedragen en realistisch plan te komen.
 

Wat gaan we tijdens de bijeenkomst doen?

Tijdens de bijeenkomst bent u aan zet. Op actieve wijze kunt u van een aantal concrete thema’s aangeven wat u belangrijk, of juist minder belangrijk vindt. Ook wordt u tijdens de bijeenkomst geïnformeerd over de speelruimte: op onderdelen is er immers meer ruimte voor uw wensen dan op de onderdelen waarbij de wettelijke taken vastliggen.
We organiseren per wijk of kern een bijeenkomst (zie tabel). De bijeenkomsten bereiden we samen  met het dorpsoverleg voor, onder andere door te kijken welke informatie eerder al is opgehaald. We zien u graag op één van de bijeenkomsten.  
 

Bijeenkomsten openbare ruimte, per kern
Datum
Aanvang
Dorp of wijk
Locatie
donderdag 22 september
20.00 uur
Reeuwijk Brug Oost
Kerkelijk Centrum `De Ark'
donderdag 29 september
20.00 uur
Bodegraven Noord & Zuid
Het Evertshuis
maandag 3 oktober
20.00 uur
Reeuwijk Brug West
Huis van Alles (Bibliotheek) in Reeuwijk-Brug West
donderdag 6 oktober
20.00 uur
De Meije
Cafe 'De Halve Maan' de Meije
zaterdag 8 oktober
13.30 uur
Sluipwijk & Plassengebied
Zalencentrum De Brug in Reeuwijk
zaterdag 8 oktober
10.00 uur
Driebruggen & Waarder

Huis van Alles in Waarder

maandag 10 oktober
20.00 uur
Reeuwijk Dorp
Amicitia
vrijdag 14 oktober
19.30 uur
Nieuwerbrug
Wierickehuis
Aanvullende informatie

In mei van dit jaar is de raad geïnformeerd door middel van een presentatie over het huidig beheer van de openbare ruimte en de voorbereiding van het nieuwe beheerplan. 

Aanvullend is door de raad in juni 2016 een startnotie vastgesteld. De startnotitie bevat kaders voor het nieuwe plan.