Gemeente spreekt met omwonenden over inpassing geluidvoorzieningen


Publicatiedatum: 8 aug 2016De gemeente stelt een visie op met eisen aan geluidsschermen en -wallen langs het treinspoor. Dit doet de gemeente in samenwerking met omwonenden. Tussen 29 augustus en 9 september zijn er bewonersavonden in Bodegraven, Nieuwerbrug en Driebruggen.ProRail

Spoorbeheerder ProRail gaat de komende jaren mogelijk maatregelen nemen tegen geluidsoverlast langs het spoor. Het gaat hierbij om de spoorlijnen Leiden-Utrecht en Gouda-Utrecht. ProRail luistert naar de eisen die de gemeente stelt aan geluidsschermen. Een voorwaarde is dat de gemeenteraad die eisen vaststelt in een visie.

Eigen karakter

Wethouder Van den Heuvel: “De dorpen van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk hebben ieder een eigen en uniek karakter en dit willen we zoveel mogelijk behouden. De gemeente zet zich in om uitvoering te geven aan de ruimtelijke opgaven. Via goed onderbouwde visies en bestemmingsplannen borgen we dat de openheid en identiteit van onze dorpen in tact blijft.”

Bewonersavonden

De gemeente stelt de visie in samenwerking met omwonenden op. Hiervoor zijn drie bewonersavonden:

Dinsdag 30-8-2016 van 19.00 tot 21.00 uur in Trouwzaal Gemeentehuis Bodegraven
Maandag 5-9-2016 van 19.00 tot 21.00 uur in Custwijc Driebruggen
Dinsdag 6-9-2016 van 19 tot 21 uur in Wierickehuis Nieuwerbrug
Elke avond gaat alleen over het spoor in uw dorp.

Leden van het dorpsoverleg/wijkteam en mensen die aan het spoor wonen worden uitgenodigd. Andere belangstellenden zijn ook welkom.