Motoragenten voor controle op zwaar verkeer


Publicatiedatum: 26 jul 2016De politie zet de komende maanden motoragenten in om meer te controleren op zwaar verkeer in de buitengebieden van Bodegraven-Reeuwijk. Dit gebeurt in overleg met de gemeente. Het doel is om de verkeersveiligheid en leefbaarheid voor inwoners te verbeteren. Overtreders lopen kans op een bekeuring.Risico’s en schade

De wegen in het landelijk gebied van de gemeente worden vaak bereden door zware voertuigen. Dit zorgt voor steeds grotere risico’s voor de verkeersveiligheid en grote, kostbare schade aan de wegen. De gemeente krijgt regelmatig klachten en vragen van gebruikers. Het herstel van de wegen in het buitengebied moet nu eerder dan gepland gebeuren en deze kosten waren niet voorzien. Daarom werkt de gemeente aan nieuwe regels voor de betreffende wegen. Het gaat hierbij vooral om wegen die worden afgesloten voor gewichts- of afmetingsbeperkingen. De weekendafsluitingen worden ook opnieuw beoordeeld.

In gesprek over maatregelen

Maatregelen op wegen in het buitengebied hebben effect op veel inwoners, ondernemers en organisaties. De gemeente is daarom al geruime tijd in gesprek over de nieuwe regels met vertegenwoordigers van deze belanghebbenden via een klankbordgroep. Deze bestaat uit onder andere de dorpsoverleggen, ondernemers met ontheffingen, agrariërs, stichting Cumela (loonwerkbedrijven), nutsbedrijven, waterschappen, regionale wegbeheerders, de fietsersbond en leveranciers en vertegenwoordigers van het regionaal samenwerkingsverband. De klankbordgroep deelt kennis met de gemeente en gezamenlijk worden de benodigde verkeersmaatregelen besproken.