Wensen gaan in vervulling op Nationale Ouderendag


Publicatiedatum: 25 jul 2016Op Nationale Ouderendag zetten vrijwilligers zich in om wensen van ouderen uit
de gemeente Bodegraven-Reeuwijk te vervullen. Laat uw wens in vervulling gaan
op 7 oktober, Nationale Ouderendag. Vanaf 18 juli zijn overal in de gemeente
wenskaarten te vinden waarop iedereen, die zich aangesproken voelt als ‘oudere’,
zijn of haar (harten)wens kan invullen. Het organiserend comité gaat vervolgens
op zoek naar een vrijwilliger die op vrijdag 7 oktober de wens kan vervullen.Doel

Het doel van het landelijke evenement Nationale Ouderendag is concreet iets doen aan de eenzaamheid die veel ouderen tegenwoordig ervaren. Oudere mensen die alleen zijn of weinig buiten komen, mogen op deze dag een wens uit laten komen. Denk daarbij aan eenvoudig ‘vervulbare wensen’. We hebben helaas niet de mogelijkheid om iemand op vakantie naar New York te sturen. Maar wilt u een dagje naar het strand, poffertjes eten of een wandeling maken door een stad of door uw geboortedorp dan kan dat.

Zo kunt u meedoen

Bent u een oudere? Vul een wenskaart in en doe deze vóór 22 augustus op de bus. U kunt zich ook aanmelden via de website bodegraven.nationaleouderendag.nl of een e-mail sturen naar (bodegraven@nationaleouderendag.nl). In augustus nemen we contact met u op om uw wens te bespreken. Daarna zoeken we iemand die uw wens wil vervullen.

Aanmelden als vrijwilliger

Wilt u als vrijwilliger helpen de wensen van ouderen te vervullen? Aanmelden en inschrijven op een wens die bij u past kan via bodegraven.nationaleouderendag.nl.

Betrokken bedrijven

Wilt u als lokaal bedrijf een bijdrage leveren aan de Nationale Ouderendag in Bodegraven? Dat kan, bijvoorbeeld door het vervullen van één of meer wensen of door u aan te melden als sponsor. Mail hiervoor naar (bodegraven@nationaleouderendag.nl).

Dit jaar volgens landelijk concept in Bodegraven

De Nationale Ouderendag wordt in vele gemeenten al langer gevierd. Bodegraven doet dit jaar voor het eerst mee aan de landelijke Ouderendag. In Reeuwijk hebben vrijwilligers vorig jaar al wensen vervuld. In beide plaatsen zijn de lokale comités actief bezig om ouderen op 7 oktober een onvergetelijke dag te bezorgen. Omdat Bodegraven dit jaar voor het eerst meedoet, staan Reeuwijk en Bodegraven op de website nog apart vermeld. Dit zal in de toekomst veranderen.

Meer informatie

Voor meer informatie over de Nationale Ouderendag zie www.nationaleouderendag.nl