Overeenkomst voor bedrijventerrein Broekvelden


Publicatiedatum: 11 jul 2016Onlangs tekenden de gemeente en de Vereniging Revitaliseren Bedrijventerreinen een samenwerkingsovereenkomst. Deze vereniging is opgericht voor vernieuwingen aan het bedrijventerrein Broekvelden in Bodegraven. Het bestuur bestaat uit lokale ondernemers die zich hiermee inzetten om het bedrijventerrein toekomstbestendig te maken. Parkeren

De vereniging gaat zich inspannen om de parkeerproblematiek in de toekomst te voorkomen. Om dit mogelijk te maken, zijn bij de revitalisering op verschillende locaties (extra) parkeerplaatsen en wachtplekken voor vrachtwagens aangelegd. De vereniging heeft ook een eigen BV, genaamd REBEMA (Revitalisering Bedrijventerreinen Maatschappij). Vanuit deze BV worden parkeerplaatsen verhuurd door het uitgeven van parkeervergunningen.

Aanmelden

Met ingang van 1 augustus 2016 wordt alleen nog parkeren in de openbare ruimte toegestaan met de betreffende parkeervergunning. Belangstellenden voor deze vergunning kunnen zich aanmelden via de website www.parkeren-rebema.nl. Met de inkomsten uit de vergunningen wordt gespaard voor toekomstige verbeteringen aan het bedrijventerrein. Zo zijn er bijvoorbeeld wensen voor een parkeerdek boven het vrachtwagenparkeerterrein.

Verder groeien

Wethouder Jan Leendert van den Heuvel: “De verbeterde doorstroming van het verkeer en verbeterde uitstraling van de openbare ruimte zorgt voor een aantrekkelijker ondernemersklimaat. Het vernieuwde bestemmingsplan maakt verdere groei voor bedrijven mogelijk. Door de samenwerking van de ondernemers en de gemeente is al ruim 5000 vierkante meter grond verkocht of verhuurd voor uitbreiding van bedrijven. Ook is het vrachtwagenparkeerterrein aan de Europaweg verkocht aan de vereniging. Deze heeft daarmee mogelijkheden voor parkeeruitbreiding in de toekomst.” De opening van het gerevitaliseerde bedrijventerrein vindt plaats op donderdag 25 augustus 2016 om 11.00 uur. Dit gebeurt op het vrachtwagenparkeerterrein aan de Europaweg.