Gemeente en Timpaan bouwen verder in Weideveld


Publicatiedatum: 11 jul 2016Op vrijdag 8 juli 2016 ondertekenden wethouder Jan Leendert van den Heuvel en directeur Ingeborg de Jong van ontwikkelaar Timpaan uit Rijsenburg de overeenkomst voor de realisatie van 140 nieuwe woningen in Weideveld.Nieuwe bouwfase Weideveld

Voor de volgende bouwfase van woonwijk Weideveld heeft de gemeente vorig jaar een marktconsultatie gehouden. Er is een aantal ontwikkelaars uitgenodigd met de vraag een nieuw plan te maken met woningen waaraan behoefte is bij de toekomstige bewoners van Weideveld.

Het voorstel van Timpaan voor de invulling van de woonvelden 4, 5, 7 en 8 is toen als beste uit de bus gekomen. De uitwerking daarvan is nu zo ver gevorderd dat de overeenkomst getekend is om het plan daadwerkelijk te realiseren.

Nieuw Weideveld; woningen voor iedereen

Timpaan realiseert 90 koopwoningen in verschillende prijsklassen: aantrekkelijk geprijsde woningen voor starters, diverse typen rijwoningen, ruime twee-onder-éénkapwoningen en vrijstaande villa’s. Verder omvat het plan 50 middeldure huurwoningen, een segment wat tot nu toe onderbelicht was. Dit alles in een aansprekende jaren ’30 architectuur. Nieuw Weideveld krijgt oost-west georiënteerde groene lopers, waarmee de wijk aansluit bij de ernaast gelegen velden en het nieuwe Limespark. Het groen komt daardoor direct bij de woningen te liggen. Ideaal voor de gezinnen in Weideveld: groen voor de deur, alle voorzieningen nabij en in verbinding met het buitengebied.

Weideveld leeft

Wethouder Van den Heuvel: “Weideveld leeft! Op verschillende velden wordt nu gebouwd, de woningen blijken zeer gewild. Het is mooi dat de wijk steeds meer vorm krijgt. Het plan van Timpaan voor ‘Nieuw Weideveld’ biedt voor elk wat wils. Er worden nu 140 woningen bijgebouwd waarbij speciale aandacht is voor duurzaamheid.” Timpaan start de verkoop op 9 september op de najaarsmarkt.