Nieuwbouw Verhoeff-Rollmanschool: Alle klassen weer in één gebouw


Publicatiedatum: 6 jul 2016De gemeente Bodegraven-Reeuwijk en Educatis RPO, het bestuur van de Verhoeff-Rollmanschool hebben op 5 juli 2016 een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Met deze overeenkomst start de voorbereiding van de nieuwbouw van de Verhoeff-Rollmanschool.In de samenwerkingsovereenkomst zijn onder meer de taken en verantwoordelijkheden van Educatis en de gemeente vastgelegd. Educatis wordt bouwheer van de school en financiert in belangrijke mate voor. De gemeente heeft met name een toetsende rol op het gebied van ontwerp en uitvoering.

Na de nieuwbouw van de Willibrord-Milandschool en de Prinses Beatrixschool volgt met de Verhoeff-Rollmanschool de derde en laatste fase uit het masterplan scholenlocatie Dronenplein. De nieuwbouw van de Verhoeff-Rollmanschool wordt ontworpen in opdracht van het schoolbestuur en met budget van de gemeente. Voor het ontwerp staat duurzaamheid bovenaan de agenda. Met de bouw van de nieuwe school komt een lang gekoesterde wens van het schoolbestuur uit, namelijk huisvesting van al haar klassen op een locatie. Schoolbestuurder Adri Verweij: “Het is aangetoond dat een kwalitatief gebouw een positieve invloed heeft op het welzijn  van de leerlingen en op de resultaten zij behalen. En daar doen we het voor!”.

De verwachting is dat de bouw kan starten in de zomer van 2018 en ongeveer een jaar in beslag zal nemen. Het nieuwe schoolgebouw wordt in het nieuwe schooljaar 2019 in gebruik genomen. Wethouder Jan Leendert van den Heuvel: “Het raadsbesluit om de Verhoeff-Rolllmanschool nieuw te bouwen is niet alleen een investering in huisvesting, maar ook een investering in de randvoorwaarden die nodig zijn voor goed onderwijs. Zo zorgen we samen voor een goede toekomst van onze jeugd.”