Maaien ruig gras, bermen en taluds


Publicatiedatum: 25 mei 2016In de hele gemeente Bodegraven-Reeuwijk worden vanaf medio juni het ruig gras, de bermen en de taluds langs wegen, fietspaden en watergangen gemaaid. Dit gebeurt in verband met de veiligheid en het gebruik van de locaties.Wanneer wordt er gemaaid?

Het maaien gebeurt twee keer per jaar. Eén keer in de periode juni-juli en één keer in oktober-november. Op enkele plekken worden gedeelten naast de weg, zichthoeken en recreatieplekken extra gemaaid.

Moment maaien afhankelijk van materieel en maaimethodes

Er kan niet overal tegelijk gemaaid worden, omdat de aannemer beperkt materieel heeft. Daarnaast worden niet alle maaimethodes tegelijk uitvoert. De stukken grond worden dus op verschillende momenten aangepakt.

Eigen beheer

De gemeente voert ook nog maaiwerkzaamheden uit in eigen beheer. Het gaat vooral om locaties binnen de woonwijken, langs de natuurvriendelijke oevers en op moeilijk bereikbare plaatsen. Daarnaast ligt de bestrijding van ongewenste kruiden zoals Bereklauw en St. Jacobskruiskruid ook bij de gemeente zelf.

Meldpunt maaibeheer

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden dan kunt u contact opnemen met de heer Theo Verdoold via tel. (0172) 522 522 of per e-mail info@bodegraven-reeuwijk.nl. Via dit e-mailadres kunt u ook een melding doen van ongewenste kruidengroei, zoals Bereklauw en St. Jacobskruiskruid, Akkerdistel, Melkdistel, Ridderzuring, Wilgenroosje en Ambrosia.