Arnhem krijgt 150 extra laadpalen


Arnhem krijgt 150 extra laadpalenDoor de bijdrage van € 135.000,- van de Rijksoverheid kan Arnhem 150 nieuwe openbare laadpalen voor electrische auto's gaan plaatsen. Waar de laadpalen precies gaan komen, is nog niet bekend. Arnhem heeft al 120 laadpalen.
De Rijksbijdrage is een onderdeel van de zogeheten Green Deal Laadinfrastructuur. Via deze Green Deal kunnen lokale overheden in Nederland aanspraak maken op een rijksbijdrage per laadpaal. Ook andere Gelderse gemeenten doen mee aan de deal. In totaal komen er in Gelderland 376 laadpalen bij en gaat het om een subsidie van ruim € 338.000,-. Arnhem speelt hierbij een coördinerende rol.

Electric city

Wethouder Anja Haga is blij met de extra laadpalen. "We gaan voor duurzaam vervoer. Voldoende laadpalen zijn daarbij essentieel, niet alleen binnen Arnhem maar ook daarbuiten. Door een leidende rol te nemen in het aanvragen en verdelen van de extra rijksmiddelen voor laadinfrastructuur in Gelderland dragen we bij aan de Arnhemse ambitie en wordt het profiel van Arnhem als Electric city versterkt."

 
Volg ons op
Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter
Volg ons op Linkedin
Volg ons via onze RSS-Feed
Meld u aan voor de ArnhemMail