Opsporing Verzocht: dood Rini Ansems


Opsporing Verzocht: dood Rini Ansems

Laatste update:
31-01-2017 | 20:20

Nederland - Het lichaam van de Maastrichtse Rini Ansems werd donderdag 26 januari gevonden in haar woning. Een misdrijf zorgde er voor dat zij niet ouder werd dan 82 jaar. Opsporing Verzocht vraagt dinsdag 31 januari mensen die informatie over deze zaak hebben, zich te melden.

Belpanel bij Opsporing Verzocht Belpanel bij Opsporing Verzocht

Doordat de vrouw al enkele dagen niet was gezien, sloegen omwonenden alarm. Agenten vonden mevrouw Ansems. Een Team Grootschalig Onderzoek - bestaande uit 25 rechercheurs - is ingezet om de zaak te onderzoeken.
Inmiddels is duidelijk dat mevrouw Ansems maandag 23 januari rond 15.30 uur nog is gezien. Ze maakte toen een praatje met buurtbewoners. In het opsporingsprogramma worden mensen die mevrouw Ansems na die maandagmiddag nog hebben gezien en/of gesproken, opgeroepen zich te melden. Ook worden
personen die tussen 23 en 26 januari iets is opgevallen aan de Sluizerbank - de straat waaraan het huis van het slachtoffer ligt - gevraagd contact met de politie op te nemen.

Alle zaken die in de uitzending aan bod komen op een rij:
- Halsteren: overval op een cafetaria
- Almere: de dood van Jdesse Boerenveen
- Musselkanaal: woningoverval en pinfraude
- Loosbroek: gewelddadige woningoverval
- Nijkerk: zware wapens verdwenen bij inbraak
- De Bilt: woningoverval en autobrand
- Maassluis: de dood van John Luong
- Maastricht: de dood Rinie Ansems

Uiteraard wordt een terugkoppeling gegeven over de resultaten van de vorige uitzending.

Uitzending
Opsporing Verzocht is dinsdag 31 januari van 20.30 uur tot 21.20 uur te zien op NPO 1. Op woensdag 1 februari rond 11.40 uur is de herhaling op NPO 2. Met uw tablet, laptop of smartphone kunt u ook kijken op het second screen via live.politie.nl. Wilt u de zaken nog eens terugkijken? Kijk dan
op deze speciale pagina van Opsporing Verzocht.