Plant je eigen fruit in je tuin


Plant je eigen fruit in je tuinOntvang een boom of struiken van de gemeenteEen gezonde en bewuste leefstijl, lokaal voedsel, zorg voor natuur. Steeds meer inwoners beseffen het belang en de noodzaak van een groene aangename leefomgeving en ruimte voor natuur. Het groeiende bewustzijn vertaalt zich ook in meer initiatieven om zelf aan de slag te gaan. Aangemoedigd door de gemeente Weert nemen inwoners steeds vaker zelf het initiatief om hun tuin, straat, wijk en stad te vergroenen.
Met “Plant je eigen fruit” wil de gemeente Weert inwoners helpen om bloeiende bomen en struiken te planten als voedselbron voor insecten en bijen. Het aardige aan fruitbomen en bessenstruiken is dat je in de zomer lekker fruit uit eigen tuin kunt eten. U kunt vanaf nu tot en met vrijdag 24 februari een aanvraag indienen om gratis een fruitboom of bessenstruiken van de gemeente te krijgen. Met uw deelname aan dit project, vergroenen we samen onze leefomgeving en zorgen we er voor dat we zelf een beetje meer kunnen genieten.
Welke boom of struik?
De keuze van de boom kunt u bepalen aan de hand van de grootte van uw tuin en de volgende punten. Zorg dat:

er voldoende ruimte in de tuin is zodat buren geen directe hinder ondervinden.
u de plaats in de tuin bepaalt zodat de boom kan uitgroeien zonder hinder te veroorzaken.
de struiken of boom voldoende zonlicht kunnen of kan opvangen.
u een goede keuze maakt tussen hoogstam of laagstam fruitboom (hoogstamfruit hoger dan 2.00 m, laagstam fruitboom vanaf 1.00 m hoogte).
De bomen en struiken die ter beschikking worden gesteld zijn zorgvuldig uitgekozen. Ze hebben sierwaarde in bloei en gebruikswaarde met de vruchten. Daarnaast vormen ze geen bijzondere overlast en zijn redelijk bestand tegen ziekten en plagen.
Meedoen
Wilt u meedoen? Dat kan heel makkelijk. Vraag online een boom of struiken aan:
Boom of struiken aanvragen
In de aanvraag staat een lijst waaruit u een boom of bessenstruiken kunt kiezen die u in de tuin wilt planten. U mag maximaal één boom of vijf bessenstruiken per adres uitkiezen. De bomen en struiken kunnen op vrijdag 17 of zaterdag 18 maart opgehaald worden. U ontvangt van ons een bericht op welke locatie en op welke tijdstippen u de boom of struiken kunt ophalen. Bij de boom of struiken krijgt u een plantinstructie en tips voor het onderhoud.
Samenwerken aan groenere woonomgeving
Bedankt voor de deelname aan dit project en de samenwerking met de gemeente Weert aan een groenere woonomgeving. Als u nog meer ideeën en informatie wilt over duurzame acties, kijk dan op www.heerlijkweert.com of op de Facebookpagina.

Fruitbomen op St. RaphaëlpadGeplaatst: 3-2-2017