Zaken in Onder de Loep van 9 februari


Zaken in Onder de Loep van 9 februari

Laatste update:
07-02-2017 | 14:15

Hengelo, Dalfsen, Raalte, Enschede, Almelo - Deze week in Onder de Loep weer zaken met goede camerabeelden. Onder de Loep wordt tweewekelijks op donderdagavond bij RTV Oost uitgezonden vanaf 17.45 uur en zal daarna elk uur worden herhaald.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Naderhand worden de zaken ook geplaatst onder 'Gezocht' of 'Vermist' op www.politie.nl. Bij de items zullen de filmpjes van de uitzendingen te zien zijn, evenals foto's van verdachte personen of aangetroffen goederen.

Hengelo, gouden ringen ingeleverd bij opkoper
Bij een opkoper in Hengelo werden onlangs twee ringen te koop aangeboden. De politie vermoedt dat de ringen van diefstal afkomstig zijn en wil graag in contact komen met de rechtmatige eigenaar/eigenaren.
2017037369

Dalfsen, bejaarde dame bestolen na babbeltruc
Een 85-jarige inwoonster kreeg op 23 november een onbekende man en vrouw aan de deur. Het stel beweerde van de thuiszorg te zijn. Middels een babbeltruc weet het stel de pinpas van de bejaarde dame in handen te krijgen en binnen korte tijd een fors bedrag van haar rekening te pinnen.
2016575222

Raalte, diefstal kleding
Drie onbekende vrouwen stelen op 7 oktober voor honderden euro's aan dure merkkleding bij een winkel aan de Marktstraat in Raalte. Terwijl een van de vrouwen de andere twee afschemt, weten deze twee de kleding snel in een tas te stoppen.
2016512167

Hengelo, inbraak kapsalon
In de nacht van 19 op 20 november werd ingebroken bij de kapperszaak aan de Drienerstraat in Hengelo. Bij deze inbraak werd contant geld buitgemaakt door een onbekende man die vastgelegd werd door bewakingscamera's. Deze beelden worden in de uitzending getoond.
2016569426

Enschede, kapper in brand gestoken
In een kapsalon aan de Kottendijk is op donderdagavond 2 februari een man gewond geraakt toen een onbekende persoon binnen kwam lopen. Deze overgoot hem met een brandbare vloeistof en stak deze in de brand. Daarna ging de man er rennend vandoor.
2017052445

Almelo, man beroofd in fietstunnel
Op donderdagavond 2 februari werd een 49-jarige man in het fietstunneltje door bij de Windmolenbroeksweg beroofd door een onbekende man. Deze gebruikte veel geweld en bedreigde het slachtoffer met een steekwapen. Uiteindelijk is de onbekende man vertrokken op een fiets en liet het slachtoffer
zwaargewond achter.
2017052847