Politie houdt gewapende autodief aan


Politie houdt gewapende autodief aan

Laatste update:
10-02-2017 | 11:37

Rotterdam - De politie heeft bij een 23-jarige aangehouden verdachte een doorgeladen vuurwapen gevonden. Zijn aanhouding gebeurde omdat hij na een ruzie met zijn werkgever zijn auto stal. Op de Pleinweg hielden agenten de verdachte na een korte achtervolging aan.

In de boeien, aangehouden In de boeien, aangehouden

De verdachte kwam op donderdagavond 9 februari bij zijn 49-jarige werkgever. De twee kregen een arbeidsgeschil. De 23-jarige wilde geld van zijn baas hebben. De 49-jarige werkgever zei dat de 23-jarige eerst papieren moest aanleveren. Het liep zo hoog op dat de verdachte onder bedreiging de
auto stal van de 49-jarige man en ervandoor ging. Het slachtoffer waarschuwde de politie en vroeg de verdachte terug te komen. Dat deed hij waarna agenten hem konden aanhouden. Tijdens de fouillering vonden politiemensen een doorgeladen vuurwapen in een schoudertasje.

Uw hulp

Politie en Openbaar Ministerie (OM) zetten vol in op de strijd tegen vuurwapens. Het Rotterdams Openbaar Ministerie eist hogere straffen voor vuurwapenbezit en de politie onderzoekt elke melding en tip. De hulp van getuigen is daarbij van groot belang. Wie weet dat een persoon in het bezit van
een (vuur)wapen is belt de politie via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met 0800-7000. Wie daadwerkelijk iemand met een vuurwapen denkt te zien, belt direct 112.