Inbrekers na postactie op heterdaad aangehouden


Inbrekers na postactie op heterdaad aangehouden

Laatste update:
10-02-2017 | 16:58

Rotterdam - Politiemensen vatten woensdag drie jonge verdachten van een woninginbraak in de kraag, door te wachten op hun terugkomst na de vernieling van een ruit van een woning. Het gaat om drie Rotterdammers in de leeftijd van 16 tot 18 jaar oud.

Aanhouding handboeien Aanhouding handboeien

Woensdagmiddag werd gemeld dat een steen door een ruit was gegooid bij een huis in de wijk Bloemhof in Rotterdam. De verdachten liepen weg, waarna agenten in burger besloten om het huis in de gaten te houden en te kijken of de jongens terugkeerden. Het wachten werd beloond. De jongens keerden
terug, haalden het glas uit het kozijn en klommen het huis in. De agenten grepen in en na een korte achtervolging te voet, met ondersteuning van een motoragent, werden de jongens aangehouden. Ze zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Meld verdachte situaties

Zo blijkt dat snel melden van verdachte situaties bij de politie heel belangrijk is. De politie is daar ook zeer blij om. Ziet u verdacht gedrag of bent u getuige van een strafbaar feit, geef dat dan direct door aan de politie via het alarmnummer 112. De politie registreert wat u vertelt over
de situatie en beoordeelt wat de mogelijkheden zijn om actie te ondernemen.

Bel 112

Bel 112 bij spoed of heterdaad; het gaat dan om spoedeisende hulp bij direct levensbedreigende situaties of wanneer u verdacht gedrag signaleert of getuige bent van een misdrijf. Dan telt elke seconde.

Op de hoogte blijven

Als u op de hoogte wilt blijven van wat de politie met uw melding heeft gedaan, dan wordt u geinformeerd u zodra de politie ter plaatse is, of u wordt naderhand gebeld.