Politie onderzoekt melding gewelddadige diefstal


Politie onderzoekt melding gewelddadige diefstal

Laatste update:
15-02-2017 | 10:40

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Rijen - De politie onderzoekt een gewelddadige diefstal die dinsdag 14 februari 2017 rond 20.00 uur in Rijen aan de Kuyperstraat heeft plaats gevonden. Drie mannen zouden de voordeur geforceerd hebben en de bewoonster gedwongen hebben een geldbedrag af te staan.

De bewoonster deed met hulp van een tolk aangifte. Ze vertelde dat zij terwijl zij in de keuken bezig was drie mannen de voordeur forceerden. Ze was door een van hen vastgepakt was. Hij eiste geld. Ze heeft hem daarop een geldbedrag gegeven. Hierna sloegen de daders op de vlucht in de
richting van het Brabantpark, achtervolgd door een zoon van de bewoonster. Hij zou met een van hen, de kleinste van het stel, nog in gevecht geraakt zijn. Deze dader wist tijdens de worsteling zich los te rukken en zou daarna met ontbloot bovenlijf verder gevlucht zijn.

Signalementen

Over de man die haar had aangevallen wist aangeefster te vertellen dat hij een zwarte jas en een spijkerbroek aanhad. De tweede dader was licht getint en de derde dader, de kleinste van het stel had een sjaal over zijn mond en neus. Hij was kaal en had een donkergetint uiterlijk.

Tips

Burgers die tips hebben over deze gewelddadige diefstal kunnen dit doorgeven:

* via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,
* via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006),
* anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M,
* via het Team Criminele Inlichtingen in een vertrouwelijk gesprek op het nummer 079-3458999