Man betrapt met tas henneptoppen


Man betrapt met tas henneptoppen

Laatste update:
21-02-2017 | 11:56

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Vlissingen - Maandagavond is een 21-jarige Vlissinger op de Nieuwe Vlissingseweg aangehouden nadat agenten in zijn auto een tas met gedroogde henneptoppen hebben gevonden.

Slingeren rijgedrag

De man trekt omstreeks 19.10 uur de aandacht van surveillerende agenten omdat hij met zijn voertuig slingerend over de Nieuwe Vlissingseweg rijdt. Omdat hij mogelijk onder invloed van alcohol achter het stuur is gekropen, krijgt de man een stopteken. Tijdens de controle ziet een van de agenten
op de achterbank een zogenaamde crusher liggen. Deze wordt gebruikt om henneptoppen te malen. Dan rijst het vermoeden dat er mogelijk drugs in de auto aanwezig moeten zijn.

Verhoor en onderzoek

Vanonder de bestuurdersstoel wordt vervolgens een tas met henneptoppen en een mes gehaald. Zijn slingerende rijgedrag blijkt niet door overmatig alcoholgebruik te komen maar door handelingen op zijn mobiele telefoon. Hiervoor heeft hij in ieder geval al een bekeuring gekregen. De verdachte is
vervolgens voor verhoor en nader onderzoek overgebracht naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. Hij zit nog vast.