Drie verdachten van faciliteren hennepteelt aangehouden


Drie verdachten van faciliteren hennepteelt aangehouden

Laatste update:
23-02-2017 | 15:26

Zuid-Limburg - De politie heeft woensdag - in een onderzoek dat al langer loopt - drie facilitators van hennepteelt aangehouden Bij de actie zijn doorzoekingen verricht in Kerkrade, Heerlen en Simpelveld.

Het gaat om drie mannen van 33, 38 en 59 jaar. Bij de actie werd in Kerkrade een hennepkwekerij aangetroffen met zo`n 500 planten.

Actie december 2016
Deze drie aanhoudingen zijn het vervolg op een actie die in december 2016 plaatsvond naar georganiseerde hennepteelt. Daarvoor zijn destijds vijf personen aangehouden. Een van die verdachten, een man van 30 jaar uit Valkenburg, zit nog vast.

Ondermijning
Het onderzoek vindt plaats in het kader van de intensiveringsaanpak ondermijning in Zuid Nederland. De aanpak, die eind 2014 is gestart in de drie zuidelijke provincies Brabant, Zeeland en Limburg, heeft tot doel als een daadkrachtige integrale overheid criminele netwerken te verstoren en de
productie van hennep en synthetische drugs substantieel terug te dringen.

De komende jaren zal het project Intensivering Aanpak Ondermijning Zuid-Nederland doorlopen. Er zullen steeds onderzoeken worden opgestart en er zullen telkens interventies blijven plaatsvinden door politie, Openbaar Ministerie en andere partners.

Lees hier meer informatie over de strijd tegen de ondermijnende drugscriminaliteit in Zuid-Nederland: https://www.politie.nl/nieuws/2017/februari/20/09-de-strijd-tegen-ondermijnende-drugscriminaliteit-zuid-nederland-in-cijfers.html