Activiteiten rond opgravingen Kerkplein duren maand langer


Activiteiten rond opgravingen Kerkplein duren maand langerVanaf januari dit jaar zijn archeologen op het Kerkplein in Arnhem bezig met opgravingen. Zij verwachten materiaal aan te treffen uit de periode 900 - 1000. Jong en oud kunnen meekijken naar de opgraving en meehelpen met het bestuderen ervan.
Op verschillende momenten vertelt de stadsarcheoloog publiek over de stand van zaken van de opgraving en de betekenis ervan voor Arnhem. Speciaal hiervoor staat de Archeologie Kiosk op het Kerkplein. De Kiosk verdwijnt niet per 1 maart, zoals eerder bekendgemaakt, maar pas op 1 april.

Aanleiding voor het archeologisch onderzoek is de bouw van Focus Filmtheater en woningen op het Kerkplein. Tijdens een vooronderzoek vorig jaar zijn resten gevonden uit de periode 900 - 1000. In die periode ontwikkelde Arnhem zich van dorp naar stad en van die periode in de Arnhemse geschiedenis weten we nog niet zo veel. Dat maakt het onderzoek extra interessant voor archeologen én geïnteresseerde Arnhemmers.

Tot 1 april 2017 is het onderzoek van nabij te volgen tijdens een aantal wekelijkse activiteiten:

Een archeoloog vertelt - elke dinsdag en donderdag om 14:00 uur

Twee keer per week vertelt één van de archeologen over de voortgang van de opgraving. Wat is er tot dusver gevonden en wat betekent het? Kom luisteren en stel uw vragen aan de archeoloog.
Data: Dinsdag 28 februari; 7 en 14 maart. Donderdag 2, 9 en 16 maart.

ArcheoHotspot Arnhem - elke woensdag en vrijdag van 12:00 uur tot 16:00 uur

De ArcheoHotspot is ter plekke in de Archeologie Kiosk bezig met vondsten uit de opgraving. Kijk mee én help bij de bestudering van archeologische vondsten uit de bodem van het Kerkplan.
Data: Woensdag 1, 8 en 15 maart. Vrijdag 24 februari en 3, 10 en 17 maart.

Spreekuur Stadsarcheoloog - vrijdag 3 maart 2017 om 14:00 uur

Stadsarcheoloog Martijn Defilet vertelt in de Archeologie Kiosk over de opgraving, de vondsten en het belang ervan voor de geschiedenis van Arnhem.

Rondleiding Binnenstad Zuid

Mensen die ook geïnteresseerd zijn in de andere werkzaamheden in de Zuidelijke Binnenstad, bijvoorbeeld de nieuwbouw Focus Filmtheater, het bovengronds brengen van de Jansbeek, de herinrichting van Trans, Weerdjesstraat en Rodenburgstraat, de nieuwbouw bij Bartok etc. kunnen zich aanmelden voor een rondleiding door de Zuidelijke Binnenstad. Deze vindt elke eerste vrijdag van de maand plaats om 12.00 uur vanaf de informatiewinkel aan de Trans 26-27. Aanmelden kan via (zuidelijkebinnenstad@arnhem.nl)

Livestream

Voor meer informatie, een overzicht van alle verhalen, beeldmateriaal en een livestream van de opgravingen en de vondsten: volg de Facebookpagina van de ArcheoHotspots https://www.facebook.com/ArcheoHotspots-329749357189323/
 
Volg ons op
Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter
Volg ons op Linkedin
Volg ons via onze RSS-Feed
Meld u aan voor de ArnhemMail