School Palet aan Witsenstraat verkocht aan Portaal


School Palet aan Witsenstraat verkocht aan PortaalDe school aan de Witsenstraat krijgt een bestemming als appartementencomplex. Er komen 20 appartementen, waarvan 7 voor statushouders en 7 geschikt voor senioren. Daarmee komt een einde aan een lange periode van leegstand. Aanstaande vrijdag, 24 februari, wordt het koopcontract getekend.
Het is een bewuste keuze van de gemeente Arnhem en woningcorporatie Portaal om het schoolgebouw in de Hoogkamp om te vormen tot een complex met sociale huurwoningen.
Wethouder Gerrie Elfrink is blij met deze keuze: "er is veel behoefte aan kleine en betaalbare huurwoningen. Sociale huur was er in Hoogkamp nog niet. Ook fijn dat hier statushouders komen wonen. Ik hoop dat zij zich snel thuis zullen voelen op deze mooie plek in onze stad." De gemeenteraad heeft zich eerder al uitgesproken voor spreiding van statushouders in de stad, om de integratie te bevorderen.

Volgende stappen

Portaal zal in maart een verzoek doen voor een kleine planologische afwijking van het bestemmingsplan, zodat wonen mogelijk wordt in het gebouw. Daarna zal Portaal de noodzakelijke bouwvergunning aanvragen. Direct omwonenden worden binnenkort door de woningcorporatie uitgenodigd voor een kleinschalige informatiebijeenkomst. De verwachting is dat de appartementen in 2018 worden opgeleverd.
 
Volg ons op
Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter
Volg ons op Linkedin
Volg ons via onze RSS-Feed
Meld u aan voor de ArnhemMail