Overval edelsmederij in Opsporing Verzocht


Overval edelsmederij in Opsporing Verzocht

Laatste update:
27-02-2017 | 15:16

Bergen - AVRO's Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond 28 februari aandacht aan een overval op een edelsmederij die op woensdag 21 december op de Kleine Dorpstraat in Bergen plaatvond.

De goudsmid en zijn stagiair willen die middag rond 17.30 uur net afsluiten wanneer twee mannen binnenkomen. Ze hebben een vuurwapen bij zich en bedreigen daar de slachtoffers mee. Ze worden vastgebonden en de daders gaan op zoek naar sieraden. Hierna gaan ze er met hun buit vandoor. Zowel
voor al na de overval is er geen vervoermiddel gezien. Het zou daardoor best kunnen dat de daders uit Bergen of uit de omgeving daarvan komen.



Van de overvallers is een signalement bekend.

De man met het vuurwapen:

-lichtgetinte huidskleur

-ongeveer 20 jaar oud

-1.70 `a 1.75 lang

-bruine ogen

-hij droeg een zwarte jas, met daaronder iets met een grijze capuchon, een lichte spijkerbroek met een scheur op de rechterknie.

Hij sprak Nederlands met een accent.



De andere overvaller droeg een zwart masker en was:

-ongeveer 25 jaar oud

-1.80 `a 1.85 lang

-zwart krullend haar

-forser postuur

-hij droeg een roodbruine glimmende jas, een spijkerbroek en Timberland schoenen.



We zijn natuurlijk heel benieuwd wie deze overvallers zijn en of iemand hierover informatie heeft. Verder zouden we graag willen weten waar de weggenomen sieraden en edelstenen zijn. Wellicht zijn deze ergens te koop aangeboden.



Opsporing Verzocht wordt dinsdagavond 28 februari uitgezonden om 20.30 uur op NPO 1 en wordt op woensdag 1 maart herhaald om 11.30 uur op NPO 2.



2016280744