Bodegraven op slot, inbreken loont niet!


Publicatiedatum: 28 feb 2017Bodegraven op slot met als doel geen inbreker erin of eruit zonder gezien en gepakt te worden. Dat was afgelopen weekend het doel van de actie: Bodegraven op slot, inbreken loont niet! En dat is gelukt; op zaterdagavond zijn er geen inbraken gepleegd in Bodegraven en de omliggende dorpen. Deze actie maakt onderdeel uit van het donkere dagen offensief; een periode waarin politie, gemeente en de wijkteams samen extra maatregelen treffen om het aantal auto- en woninginbraken terug te dringen. Om Bodegraven op slot te zetten afgelopen weekend, had de politie op twee strategische plekken controleposten ingesteld. Daarbij reden vijf motoragenten en een surveillancewagen door de wijken. De Bodegraafse Beveiligingsdienst (BBD) reed extra veiligheidsrondes en ook het wijkteam Zuid en de gemeente waren actief. 

Donkere Dagen Offensief

Deze actie maakt onderdeel uit van het donkere dagen offensief; een periode waarin politie, gemeente en de wijkteams samen extra maatregelen treffen om het aantal auto- en woninginbraken terug te dringen. Door vanuit verschillende invalshoeken aandacht hieraan te schenken, hopen zij gezamenlijk de inbrekers te weren. Acties die al zijn uitgevoerd:

Het houden van extra politiesurveillance.
Het aanmoedigen om 112 te bellen bij verdachte situaties.
Surveillance door de BBD.
Ant-inbraakacties.
Flyeracties.
Het instellen van een vakantieservice.
Resultaten Bodegraven op slot

De actie van afgelopen weekend laat zien dat inbreken in Bodegraven niet loont. Het was een succesvolle actie met een prachtige opbrengst; er is geen enkele inbraak gepleegd! De actie resulteerde verder in:

controle van 133 automobilisten,
het aantreffen van vier personen zonder rijbewijs,
het afstand doen van vuurwerk en één keer van drugs,
elf bekeuringen voor slechte (rem)verlichting,
twee keer was de verzekering niet op orde,
vier keer was door de bestuurder te veel gedronken,
één keer werd er geen gordel gedragen,
in één auto was de achterbank overbevolkt.
Tijdens de koude nacht zijn de politiemensen verwarmd door een heerlijke warme groentesoep, gemaakt en uitgedeeld door het Wijkteam Zuid.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw J. van Donselaar-Bult, bereikbaar via telefoonnummer (0172) 522 522 of via e-mailadres info@bodegraven-reeuwijk.nl.