Gemeentelijke belastingaanslagen | Gemeente Hoorn


Gemeentelijke belastingaanslagen28-2-2017Rond het weekend van 25 februari hebben inwoners en ondernemers in Hoorn hun belastingaanslag ontvangen.Het is één aanslagbiljet voor verschillende belastingen van de gemeente.
Alles over de gemeentelijke belastingaanslagen vindt u in onze Digitale Belastingbalie.
Hulp
Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen de informatie kunnen begrijpen, is de uitleg op de achterkant vereenvoudigd. Wie moeite heeft met zijn belastingzaken, kan hier hulp bij krijgen.
Wethouder Judith de Jong: ‘We werken aan eenvoudig taalgebruik, zodat inwoners alle informatie van de gemeente goed kunnen begrijpen. We zijn er nog lang niet, maar dit is weer een stap in de goede richting. 1 op de 9 mensen is laaggeletterd, dus het is heel belangrijk dat we hier als gemeente rekening mee houden.’
De verbeterde teksten hebben kortere zinnen en veel gebruikte woorden, zodat het voor veel mensen prettig leest. Inwoners hebben meegedacht over de toelichting die op de achterkant van de aanslag staat, en hoe deze duidelijker kon worden. De belastingaanslag komt jaarlijks bij tienduizenden mensen terecht.
Wie vragen heeft over zijn belastingaanslag, kan bellen naar de gemeente, telefoon 0229 252200. Ook zijn er verschillende organisaties in Hoorn die mensen helpen bij het regelen van hun (belasting)zaken met de gemeente. Zoals bijvoorbeeld de  Wijkinfopunten van Stichting Netwerk. In de wijkcentra zijn op vaste tijden vrijwilligers aanwezig om te helpen met post en administratie. Ook de Sociaal Raadslieden van Stichting Rentree helpen bij vragen over belastingzaken.
Sociaal Raadslieden: 0229 218393, (sociaalraadslieden@rentreewerkt.nlWijkinfopunt) De Zaagtand: 0229 855700, (wijkinfozaagtand@netwerkhoorn.nl) Wijkinfopunt Kersenboogerd: 0229 237932, (wijkinfokersenboogerd@netwerkhoorn.nlWijkinfopunt) Grote Waal: 0229 280940, (wijkinfogrotewaal@netwerkhoorn.nlWijkinfopunt) De Cogge: 0229 238546, (wijkinfocogge@netwerkhoorn.nl)

Print