Pas op voor oplichters


Pas op voor oplichters

Laatste update:
03-03-2017 | 10:48

Heemstede, Haarlem - De politie waarschuwt voor oplichters die bij u aan de deur komen en zich uitgeven voor medewerker van thuis- of buurtzorg. Laat vreemden nooit uw huis in. Ook al hebben ze nog zo'n mooi verhaal.

Oplichters zijn er altijd op uit om misbruik te maken van uw goedgelovigheid. Zij doen zich de ene keer voor als hulpverlener van bijvoorbeeld thuis- of buurtzorg, de andere keer komen ze namens de huisarts, uw bank of zijn het mensen die bij u in de buurt komen worden. Het verhaal kan
verschillen, maar hun doel is steeds dezelfde. En dat is om bij u in de woning binnen te komen. Soms proberen deze mensen zelf uw kostbaarheden te stelen, maar vaak ook houden zij u alleen maar bezig, zodat u niet in de gaten heeft dat er een tweede persoon uw woning binnen komt.

De politie adviseert om geen vreemden binnen te laten. Mocht u toch twijfelen, vraag u dan naar een legitimatie of belt u met het bedrijf waarvan uw bezoek zegt te komen. Bij twijfel kunt u natuurlijk ook altijd de politie bellen. De politie is 24 uur per dag bereikbaar op tel.nr. 0900-8844.

Bent u slachtoffer geworden van oplichters? Belt u dan ook met 0900-8844 voor een afspraak op aangifte te doen. Hebt u de oplichters nog in beeld? Bel dan het alarmnummer 112.