Lid Satudarah meldt zich voor geweld in club Amstelveen


Een 28-jarige man uit Almere heeft zich afgelopen dinsdag bij de politie gemeld. Hij zou betrokken zijn geweest bij een gewelddadig incident in een club in Amstelveen in de nacht van 25 op 26 december 2016. De man die lid is van motorclub Satudarah, is vanmiddag voorgeleid aan de
rechter-commissaris die een bevel tot bewaring heeft afgegeven. Dit betekent dat de man in ieder geval nog twee weken langer blijft vastzitten.

In januari werden twee mannen van 29 en 41 jaar, ook lid van de motorclub, aangehouden voor hun betrokkenheid bij het incident. Zij werden op 14 februari door de raadkamer van de rechtbank in Amsterdam in vrijheid gesteld, nadat de rechter-commissaris eerder de inbewaringstelling had bevolen.
Tegen de beslissing van de raadkamer is het OM in beroep gegaan.

Het Hof in Amsterdam heeft woensdag 1 maart besloten dat beide mannen weer in hechtenis moeten worden genomen op verdenking voor poging doodslag en openlijk geweld.

Naar een 42-jarige man uit Amsterdam die ook lid is van Satudarah, wordt nog gezocht. Ook hij zou hebben deelgenomen aan het gevecht in de club waar twee personen flink gewond zijn geraakt. Personeelsleden van de uitgaansgelegenheid die wilden ingrijpen zijn ook geschopt en geslagen.

Deel dit op

*