Autovernielers aangehouden


Autovernielers aangehouden

Laatste update:
05-03-2017 | 10:54

Alphen aan den Rijn - Dankzij een oplettende melder konden agenten drie jongemannen aanhouden die bij 28 auto's schade aanrichtten. Het voorval vond plaats op de vroege zondagochtend 5 maart op de route van Hazerswoude Dorp naar het centrum van Alpen aan den Rijn.

Een oplettende 35-jarige Alphenaar belde de politie toen deze zag dat jongens geparkeerde auto's vernielden. Agenten gingen er direct heen om ze in de kraag te vatten en zagen het trio bij een speeltuin in de Jongkindt Coninckstraat. Een van hun fietsen had kentekenplaten onder de snelbinder.
Uit onderzoek bleek dat de jongens vanuit Hazerswoude Dorp via de Rijndijk naar Alphen aan den Rijn waren gekomen. Langs deze route trof de politie zeven auto's met gestolen of vernielde kentekenplaten en 21 auto's met beschadigde buitenspiegels. De jongemannen, van 18 en 19 jaar uit Alphen
aan de Rijn zitten vast en worden verhoord voor de vernielingen en de diefstal van de kentekenplaten. Heeft u iets gezien of gehoord dat met deze vernielingen te maken kan hebben? Bel dan de recherche van Aplhen aan den Rijn via 0900-8844 of meld het anoniem bij M. (0800-7000).