maart inloopavond N35 Nijverdal-Wierden | Rijkswaterstaat

7 maart inloopavond N35 Nijverdal-Wierden

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 01 maart 2017- Laatste update: 01 maart 2017 13:08 uur

Rijkswaterstaat organiseert op 7 maart een inloopavond over het wegontwerp van de N35 tussen Nijverdal en Wierden. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om deze avond bij te wonen.

Tijdens de avond informeert Rijkswaterstaat de bezoekers over de huidige stand van zaken van het project, in het bijzonder het elementair ontwerp van de weg. Dit is het basisontwerp, waarbij nog niet is gekeken naar de inpassing in de omgeving.

Waar en wanneer

De avond vindt plaats op dinsdag 7 maart, tussen 19.00 en 21.00 uur in Zalencentrum Het Anker, Wilhelminastraat 28 in Wierden. Er is vrije inloop; tussen 19.00 en 21.00 uur kunt u komen wanneer het u uitkomt.

Wat kunt u verwachten?

Het wegontwerp wordt getoond. Dit bestaat onder meer uit de hoofdrijbaan, parallelwegen, kruisende wegen en aansluitingen met de lokale wegen. Dit wegontwerp is mede tot stand gekomen door inbreng van betrokken overheden, organisaties en direct omwonenden. Eind vorig jaar hebben diverse ontwerpsessies plaatsgevonden. De opbrengst uit die sessies is zo veel mogelijk in het ontwerp verwerkt.

Status van het ontwerp

In deze versie van het ontwerp zitten nog geen inpassingsmaatregelen zoals beplanting, sloten en geluidschermen. Die worden in de volgende fase uitgewerkt in het zogenoemde inpassend ontwerp. Het wegontwerp vormt niet alleen de basis voor het inpassend ontwerp, maar ook voor de effectonderzoeken die voor het ontwerptracebesluit/milieueffectrapport (OTB/MER) moeten worden uitgevoerd. Wijzigingen in het wegontwerp zijn daarom in principe niet meer mogelijk.

Project N35 Nijverdal-Wierden

De drukte op de N35 Nijverdal-Wierden is toegenomen en hierdoor ontstaan files en onveilige situaties. Voor een betere doorstroming wordt de weg aangepast tot een autoweg met gescheiden rijbanen en 2x2 rijstroken. Ook komen er minder oversteken en worden deze voor een deel vervangen door ongelijkvloerse kruisingen. Kijk voor meer informatie op de projectpagina N35:Nijverdal-Wierden.

Het project N35 Nijverdal-Wierden is een samenwerking tussen Rijkswaterstaat, Provincie Overijssel, de gemeenten Hellendoorn, Wierden en Rijssen-Holten, Regio Twente en het ministerie van Infrastructuur en Milieu.