Amrit Watersport presenteert nieuwe Diesel Cooker en kachel GSM module


Kachel op afstand aanzetten en geen gedoe meer met koken op gas

ARNHEM, 20170201 -- Met het nieuwe watersportseizoen in aantocht introduceert Amrit watersport te Arnhem dit voorjaar twee nieuwe producten in het assortiment maritiem, automotive en off-grid oplossingen. Vanaf het tweede kwartaal is de nieuwe Safire Cera Diesel Cooker leverbaar, die koken op gas overbodig maakt, en de Safire GSM module voor marine kachels, die bidirectionele communicatie met de kachel mogelijk maakt.

Veel watersportliefhebbers kennen het probleem: het plezierjacht heeft diesel aan boord voor de voortstuwing en de dieselkachel, maar om te kunnen koken is onhandig gesleep met gasflessen een noodzakelijk kwaad. Koken op gas kan in ieder recreatievaart- en voertuig bovendien onhandig en zelfs gevaarlijk zijn: bij een beetje wind wordt een gasvlam al snel uitgeblazen. Slecht onderhoud aan gasinstallaties leidt regelmatig tot explosieve ongelukken.

De Safire Diesel Cooker maakt koken mogelijk op de brandstof die in de meeste plezierjachten toch al aan boord is. Dankzij het compacte ontwerp past het fornuis in vrijwel alle keukens. Geen gedoe meer met gas dus!

De keramische kookplaat beschikt over twee kookoppervlakken, heeft een elegante uitstraling en is eenvoudig schoon te maken. De warme lucht en verbrandingsgassen worden direct naar buiten afgevoerd via een uitlaat. De Diesel Cooker kan worden geïnstalleerd in alle recreatievoertuigen en is eenvoudig te bedienen met een continue variabele temperatuur voorkeuzemenu.

De Safire GSM module voor marine kachels, die ook vanaf het tweede kwartaal 2017 leverbaar is, maakt bidirectionele communicatie met de SAFIRE dieselkachel mogelijk. Dat betekent dat de kachel op afstand in- en uitgeschakeld kan worden zodat de boot bij aankomst behaaglijk op temperatuur is.

Deze GSM afstandbediening kan tevens de temperatuur in de boot uitlezen en een alarm afgeven bij onderspanning van de accu of het bereiken van een vooraf ingestelde temperatuur, bijvoorbeeld voor vorstbewaking. De GSM afstandbediening voor de scheepskachels werkt alleen in combinatie met het Genius paneel.

Amrit Watersport is tijdens de HISWA in de RAI Amsterdam van 8 tot en met 12 maart 2017 present in stand 434 in Hal 7. Geïnteresseerden zijn van harte welkom voor een demonstratie.

[Foto: De Safire Cera diesel cooker]

Fotobijschrift: De Safire Cera diesel cooker

 
Specificaties Safire Cera Diesel Cooker: 
 
-Voeding 12V 
 -Opgenomen vermogen: 0,3-0,9A. 
 -Vermogen 1 - 2,1 kW / 3070 - 7165 BTU/uur 
 -Brandstof: diesel 
 -Verbruik 0,1-0,21 l/u 
 -Afmetingen lxbxh mm: 463 x 330 x 175 
 -Inbouw afmetingen lxb mm: 440 x 292 
 -Gewicht: 6 kg. 
 
-Advies prijs: 1195,00 
 -Levering vanaf 2e kwartaal 2017 
 
Specificaties Safire GSM module: 
 
-Starten 
-Stoppen 
-Rapportage 
-Vermogen regelen 
-Temperatuur uitlezen 
-Accu spanning 
-In bedrijf detectie 
-Brandstof voorraad: aantal uren op 100% vermogenindien ingesteld 
-Alarmen: spanning lager dan 11 V, ingestelde temperatuur 
-Voeding: via Genius paneel en kachel 
-Gewicht: 310 gram 
-Afmetingen lxbxh: 115 x 90 x 25 mm, lengte invl. Antenne 168 mm 
 
-Advies prijs: 299,00 
-Levering vanaf 2e kwartaal 2017 
 

Voor meer informatie: www.safire.nu